Gündem Karneler ne zaman verilecek, karneler okulda mı dağıtılacak? 2021/2. Dönem Takdir - Teşekkür puanları hesaplama ile karne ortalaması nasıl hesaplanır?

Karneler ne zaman verilecek, karneler okulda mı dağıtılacak? 2021/2. Dönem Takdir - Teşekkür puanları hesaplama ile karne ortalaması nasıl hesaplanır?

04.06.2021 - 11:30 | Son Güncellenme:

Karne heyecanı başladı. Haziran ayının ilk haftası geride kaldıktan sonra milyonlarca öğrencide karne merakı arttı. Karneler ne zaman verilecek, karneler okulda mı dağıtılacak? 2021/2. Dönem Takdir - Teşekkür puanları hesaplama ile karne ortalaması nasıl hesaplanır? İşte öğrencilerin sabırsızlıkla araştırdığı karneler hakkında açıklama...

Karneler ne zaman verilecek, karneler okulda mı dağıtılacak 2021/2. Dönem Takdir - Teşekkür puanları hesaplama ile karne ortalaması nasıl hesaplanır

Milyonlarca öğrenci karneleri için meraklanmaya başladı. Dönem içi başarılarının karneye yansıdığı notları öğrenmek isteyenler heyecan dolu. Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde karneler için tarih duyurdu. Peki karneler ne zaman verilecek? İşte MEB'in paylaştığı tarih...

Haberin Devamı

KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK?

Bakan Selçuk'un karnelerle ilgili açıklaması;"Bildiğiniz gibi 2020-2021 eğitim öğretim yılını 2 Temmuz Cuma günü sonlandırıyoruz. Biz, öğrencilerimiz iyi mi, evde kalmaktan yorulmuşlar mı, bir sıkıntıları var mı, bunları görüp tespit etmek ve onlara iyi gelmek için okullarımızı açık tutacağız. Bu arada 21 Haziran'da yoğun olarak başlayacağımız sosyal, duygusal, kültürel, fiziksel faaliyetler öncesinde sistem altyapımızda yoğunluğa neden olmamak ve öğrencilerimizin erişimini kolaylaştırmak için de karneleri 18 Haziran'dan itibaren öğrencilerimize açıyoruz. Dileyen karnesine 18 Haziran Cuma gününden itibaren ulaşabilecek."

TAKDİR - TEŞEKKÜR PUANLARI HESAPLAMA

Derslerin not ortalaması birinci, ikinci ve üçüncü sınav notlarının puanlarının toplaması bununla beraber yazılısı sayısına bölünmesi ile bulunmaktadır. Tüm dersler için bu işlemin uygulanması gerekmektedir. Sonrasında ise her ders için çıkan not ortalamalarının hepsinin toplanması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Toplanan bütün notların ortalaması, o yıl görülen ders sayısına bölünmektedir. Bu sayede kişiler o yıl hangi ortalamaya sahip olacağını rahat bir şekilde öğrenebilir. İlkokul, ortaokul ve diğer lise sistemlerinde ise kişiler basit bir iki yöntemle not ortalamalarını öğrenebilir. İlkokul 4. sınıftan itibaren ortaokul ve imam- hatip okullarında bulunan kişilerin not ortalaması Türkçe dersinin en az 55.00 not ortalamasına sahip olması ve diğer derslerde en az 45.00 puanda olması şartıyla genel olarak puan ortalama 70-84.99 olan kişiler teşekkür almaktadır.

85.00 puan ve üzerine sahip olan kişiler ise takdir belgesi almaktadır. İftihar belgesi alınması ise belirli yarışmalara katılan ve dereceye giren kişilere verilmektedir. Bununla beraber sosyal etkinliklerde, sanatsal etkinlerde ve kültürel etkinliklerde başarı gösteren kişilere verilmektedir. İlkokul döneminde ise kurulun karar vermesi ve öğretmenlerin yönlendirmesi üzerinde iftihar belgesi verilmektedir.

En Basit Yöntem İle Takdir Teşekkür Nasıl Hesaplanır?

Haberin Devamı

Takdir ve teşekkür hesaplamaları elle veya internet üzerinden kolay bir şekilde yapılabilir. Bununla beraber sistem içerisinde devamsızlık durumu da karne notunu belirli bir yüzdelikte etkilemektedir. Kişilerin notları iyi olsa bile beş günden fazla devamsızlığı olan kişiler takdir belgesi veya teşekkür belgesi alamamaktadır.

Kişilerin not ortalaması, ödül alması ve disiplin kurulu ile herhangi gibi problemi olmaması durumunda 70.000 üzeri not ortalaması olan öğrenciler teşekkür belgesi almaktadır.

Teşekkür belgesi 70.00 ile 84.99 puan ortalamasında verilmektedir. 85.00 üzerinden ortalamaya sahip olan kişiler ise takdir almaktadır. Üç yıl üst üste takdir belgesi alan öğrencilere ise üstün başarı belgesi verilmektedir. El ile hesap yapmak isteyen kişiler bütün notlarının ortalamasını daha sonrasında hepsinin toplamını alarak, dönem derslerine bölerek kolay bir şekilde not ortalaması hesabını yapabilirler.