Gündem Kedisinin ölümünden sorumlu tuttu, kliniği basıp veterinere saldırdı

Kedisinin ölümünden sorumlu tuttu, kliniği basıp veterinere saldırdı

03.08.2023 - 10:58 | Son Güncellenme:

Enfeksiyon tedavisi gören kedisi ölünce 4 arkadaşıyla kliniği basan kadın ortalığı adeta savaş alanına çevirdi. Veterineri tokatlayan kadın eşyaları dağıttı. İşte haberin ayrıntıları...

Olay, önceki gün Ankara'nın Çankaya ilçesinde Ceren Eroğlu'nun sahibi olduğu veteriner kliniğinde meydana geldi. A.K., erken doğum yapan kedisi 'Victoria'yı, enfeksiyon kaptığı için veteriner kliniğine götürdü.

Haberin Devamı

Klinikte tedaviye alınan kedi, 4 gün sonra öldü. A.K., kedisinin ölümünden sorumlu tuttuğu kliniği 4 arkadaşıyla basıp, veteriner hekim Ceren Eroğlu'na saldırdı. A.K., Eroğlu'na tokat atıp, saçından çekerek ve başına vurarak darbetti. Klinikteki eşyaları da dağıtan A.K., görevliler tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Kedisinin ölümünden sorumlu tuttu, kliniği basıp veterinere saldırdı

Olay güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntüde A.K.'nin Eroğlu'nu tokatlayıp, darbetbesi ve eşyaları dağıtması yer aldı. A.K.'nin Eroğlu'nu darbederken, "Seni rezil ederim. Seni boğarım. Bekle ben sana daha neler yapacağım. Demek öyle, al sana klinik" diyerek tehditler savurduğu da duyuldu. Eroğlu'nun şikayeti üzerine polis merkezine götürülen A.K., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

'ÖNCE TOKAT ATTI, SONRA DARBETTİ'

DHA'ya konuşan Ceren Eroğlu, kedinin erken doğum yapması ardından üst solunum yolu enfeksiyonu kaptığını, müdahale etmelerine rağmen hayvanı kurtaramadıklarını söyledi.

Kedisinin ölümünden sorumlu tuttu, kliniği basıp veterinere saldırdı

Kedinin sahibine bunu anlattıklarını belirten Eroğlu, "Önce telefonda arkadaşımı tehdit ettiler. Ardından ben kliniğe geldikten sonra 5 kişi geldiler. Durumu kedinin sahibini, durumu anlatmak üzere muayene odasına aldım. Ama beni hiç dinlemeden üstüme saldırdı. Önce tokat attı, sonra darbetti. Ardından klinikteki eşyaları fırlattı. O kaosun ortasında arkadaşlarıma polisi aramalarını söyledim. Sonrasında beraber karakola gittik. Şikayetçi olduk; ama bu anda polisin hiçbir yaptırımı olmadı" dedi.

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

Şüphelinin serbest bırakıldığını ve hala büyük korku yaşadığını anlatan Eroğlu, "Kendimizi güvende hissedemiyoruz. Üstelik çok ciddi maddi kaybım da var. Bunun için de bir şey yapılmasını istiyorum. Hayvanlarla uğraşmak değil insanlarla uğraşmak yorucu oluyor. İnsanlar sokakta ellerini kollarını sallayıp birilerini dövmemeliler. Hayatımda ilk kez böyle bir saldırıya uğradığım için hala şok içerisindeyim. Bunun bir karşılığı olmalı. Biz hayvanlara bu kadar iyi davranırken üzerine şiddet görmek hiç kabul edilir bir şey değil. Çok kızgın ve öfkeliyiz. Bunun bir karşılığı olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

VETERİNERLER 1 GÜN İŞ BIRAKACAK

A.K. tarafından darbedilen veteriner Ceren Eroğlu'nu ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Baydın, sağlıkta şiddet yasasına dahil olmadıkları için bu tür saldırılarla karşılaştıklarını söyleyerek, "A.K. isimli şahsın meslektaşımız Ceren Eroğlu’nu darbetmesini ve kliniğine zarar vermesini şiddetle kınıyoruz. Her geçen gün toplumda, hayvan sağlığı, toplum sağlığı ve çevre sağlığı için hizmet veren, fedakarca 24 saat görev yapan meslektaşlarımıza yapılan saldırıların sonu gelmiyor. Gazi meclisimizin açılmasıyla birlikte bütün milletvekillerimize çağrımızdır; sağlıkta şiddet yasasına veteriner hekimlerin dahil edilmesini istiyoruz. Çünkü bu olaylar son dönemlerde oldukça arttı. Artık kaç meslektaşımızın daha darbedilmesini ve kaç meslektaşımızın daha öldürülmesini bekliyorlar. Bunun için acil önlem alınması gerektiğini tüm yetkililere duyuruyoruz" dedi.

Kedisinin ölümünden sorumlu tuttu, kliniği basıp veterinere saldırdı

Baydın, Türk Veteriner Hekimler Birliği ve diğer 56 odamızın da desteğiyle 6 Ağustos’ta 1 gün iş bırakma eylemi yapacaklarını da söyleyerek, "Sadece acil gelen hastalara müdahale edeceğiz. Onun dışında 1 gün 'şiddete hayır' demek için kapalıyız" diye konuştu.

Haberin Devamı

'KADINA ŞİDDET KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMELİ'

Ceren Eroğlu da sosyal medyada 'hekim haketmiştir', 'kedi ihmal sonucu ölmüştür' gibi yorumlar gördüğünü söyleyerek,"Ben bu işi 10 yıldır yapıyorum. Beni tanıyan herkes hayvanlara ne kadar düşkün olduğumu bilir. Bugüne kadar sahipli sahipsiz bütün hayvanlar için elimden ne geliyorsa yaptım. Bu konuda da bizimle alakalı bir ihmal bulunmadığı gibi hasta sahibinin ciddi yetiştirme hataları mevcuttur. Tedavi ne kadar olumsuz sonuçlanırsa sonuçlansın karşılığının şiddet olması kabul edilebilir bir durum değil. Diğer meslektaşlarımın benzer olaylar yaşamaması için elimizden geleni yapacağız. Son olarak da burada orantısız bir şiddet var. Bunun kadına şiddet kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Adaletin sağlanması için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.