Gündem Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?

29.04.2018 - 16:41 | Son Güncellenme:

Şerbetli tatlıların en hafif ve en lezzetli tariflerinden biri Kıbrıs tatlısıdır. Pratik yapımı ve içerisindeki hafif kreması ile sütlü tatlıların da gözdesidir. Tatlımızı yaparken keyif alacaksınız ve misafirlerinize severek ikram edeceksiniz.

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır

Kıbrıs tatlısı tarifimizden sonra not almayı unutmayın, tadını alan herkes tarifini istemeden duramayacak. Püf noktalarıyla Kıbrıs tatlı tarifi yaparken hiç zorlanmayacak ve lezzetini tam tutturarak ailenizle keyifli dakikalar geçireceksiniz. Kıbrıs tatlımız şerbeti ile sizleri kendine hayran bırakacak ve ikinci dilimi yemeden tadına doyamayacaksınız.

Haberin Devamı

Kıbrıs tatlısı tarifimiz ile çocuklarınızın seveceği ve misafirlerinizin memnun olacağı bir tarif yapmaya hazır mısınız? İşte tadı muhteşem ve görüntüsü etkileyici Kıbrıs tatlısı tarifimiz.

Malzemeler

· 3 yumurta

· Yarım su bardağı şeker

· Yarım su bardağı un

· 1 su bardağı galeta unu

· 1su bardağı ceviz

· 1 su bardağı Hindistan cevizi

· 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

· 2 su bardağı su

· 1,5 su bardağı şeker

· 1 paket vanilya

Kıbrıs tatlısı yapılışı

Kıbrıs tatlımızı yapmaya başlarken ilk adım şerbeti yapmak olmalıdır. Çünkü kekimizin üzerine şerbeti soğuk dökmemiz gerekir. Böylece kekimiz şerbeti daha iyi çekerek yumuşak ve istenilen lezzete ulaşılır. Şerbetimiz için suyu ve şekeri bir tencereye alıyoruz ve kaynayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Şerbetimiz kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Haberin Devamı

Kek yapımına geçerken ilk önce şekeri ve yumurtayı bir kaba alarak iyice çırpıyoruz. Yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra diğer malzemeleri koyuyoruz ve karıştırma işlemine devam ediyoruz. Kekimizin harcı hazır olduktan sonra yağlı kâğıt serdiğimiz borcama harcımızı döküyoruz ve önceden ısıtılan fırına atarak 30 dakika pişiriyoruz.

Kekimiz piştikten sonra soğuyan şerbetimizi kekimizin üzerine gezdiriyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Krema yapımına geçerken krem şanti haricinde tüm malzemeleri muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ve daha sonra krem şantimizi dökerek iyice karıştırıyoruz. Hazırlanan kremayı kekimizin üzerine güzel bir şekilde yayıyoruz. Kekimizin üzerine bolca ceviz ve Hindistan cevizi ekleyerek süsleme işlemine geçiyoruz. Kıbrıs tatlımız hazır, buzdolabınızda 2 saat bekleterek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.