Gündem KPSS 2017 ek başvuruları başladı? Başvurular nasıl yapılacak?

KPSS 2017 ek başvuruları başladı? Başvurular nasıl yapılacak?

02.05.2017 - 10:34 | Son Güncellenme:

KPSS 2017 ek başvuruları bugün başladı. ÖSYM başkanı Ömer Demir tarafından daha önce yapılan açıklamada ÖSYM'nin yaptığı sınavlara bir gün başvuru hakkı tanınacağı bildirilmişti. KPSS A grubu genel kültür genel yetenek sınavı için başvurular bu sabah itibariyle başladı. Peki KPSS A grubu başvurusu nasıl yapılır?

KPSS 2017 ek başvuruları başladı Başvurular nasıl yapılacak

KPSS A grubu genel kültür genel yetenek sınavına başvurular bilindiği üzere 13 Mart tarihinde başlamıştı. 13 Mart tarihinde başalayan KPSS 2017 başvuruları 23 Mart tarihinde sona ermişti. 21 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan KPSS genel kültür genel yetenek sınavı 16 Haziran tarihinde adaylara duyurulacak.

Haberin Devamı

KPSS EK BAŞVURU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2017 KPSS başvuruları için ek başvurular yarın başlıyor. Bir gün sürecek başvurular için adaylar işlemlerini ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden halledebilecek. Ayrıca KPSS sınavına başvuru yapmak isteyen adaylar için ÖSYM büroları da açık olacak

2017 KPSS EK BAŞVURU

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Ömer Demir KPSS başvurularına ilişkin şu açıklamaları yapmıştı;

"ÖSYM olarak başvuru tarihleri sona ermiş olan LYS, ALES, KPSS ve Adalet Bakanlığı sınavlarına süresi içinde başvuru yapmayan adaylara yönelik bir karar aldık. Buna göre, LYS adayları için 28 Nisan'da, ALES adayları için 27 Nisan'da, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ile KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavları için 3 Mayıs'ta, KPSS A Grubu Alan Bilgisi sınavları için 4 Mayıs'ta, Adalet Bakanlığı sınavları için de 17 Mayıs'ta bir günlük süre ile başvuru sistemini açacağız."