Gündem Ve belli oldu! KPSS-2019/7: Sağlık Bakanlığı tercih sonuçları açıklandı! Yerleştirme sonuçları için tıklayınız

Ve belli oldu! KPSS-2019/7: Sağlık Bakanlığı tercih sonuçları açıklandı! Yerleştirme sonuçları için tıklayınız

27.12.2019 - 14:50 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirilmek üzere 13-19 Aralık tarihleri arasında tercihler alındı. Adaylar 8 gündür bir açıklama beklerken bugün ÖSYM başkanı Halis Aygün saat 11.42'de "Sonuçları bugün sizlerle paylaşacağız. Şimdiden tüm adaylarımıza ve sağlık camiamıza hayırlı olmasını dilerim." diye belirtti. Bu gelişmenin ardından biraz önce sonuçlar ilan edildi.

Ve belli oldu KPSS-2019/7: Sağlık Bakanlığı tercih sonuçları açıklandı Yerleştirme sonuçları için tıklayınız

KPSS-2019/7 Sağlık Bakanlığı tercih sonuçları açıklandı. Adaylar günlerdir tercih sonuçlarının ilan edilmesini beklerken ÖSYM son dakika duyurusu yaparak sonuçların ilan edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Bugün ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün de saat 11.42'de "Kıymetli adaylarımız, 2019/7 Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarını bugün sizlerle paylaşacağız. Şimdiden tüm adaylarımıza ve sağlık camiamıza hayırlı olmasını dilerim." diye açıklama yapmıştı.

KPSS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Yerleşme bilgileri ÖSYM tarafından ilgili kurumlara elektronik ortamda verilecektir. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kurumlara başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden öğreneceklerdir.

Haberin Devamı

ÖSYM AÇIKLAMA YAPTI

ÖSYM sonuçlar açıklandığında bir duyuru geçerek şöyle belirtti: "KPSS-2019/7: Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

13-19 Aralık 2019 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2019/7 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 27 Aralık 2019 tarihinde saat 14.00'ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek''te sunulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ÖSYM BAŞKANLIĞI

SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların atama işlemleri, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

HAK İDDİA EDİLEMEYECEK DURUMLAR

KPSS'de yüksek puan almak bu kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Sağlık Bakanlığının atama için öngördüğü niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.