Gündem KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı mı? 2016 ÖSYM sonuç sayfası

KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı mı? 2016 ÖSYM sonuç sayfası

05.12.2016 - 08:32 | Son Güncellenme:

2016 KPSS ortaöğretim sonuçları için gün sayan adaylara henüz ÖSYM tarafından resmi bir açıklama gelmemiştir. Gün geçtikçe KPSS Sonuçları ne zaman açıklanacak soruları daha çok gündeme gelir oldu. Ancak KPSS Sonuçları açıklandığı takdirde en güncel bilgilerle yine sizleri bilgilendireceğiniz.

KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı mı 2016 ÖSYM sonuç sayfası

KPSS Sonuçları için ise henüz ÖSYM tarafından resmi bir açıklama gelmedi. KPSS Sonuçları açıklandığı takdirde adaylar bunu resmi ÖSYM web sayfasına giriş yaparak sonuçlarını görebileceklerdir. KPSS Sonuçları için internet bağlantısının olduğu herhangi bir akıllı cep telefonundan ya da bilgisayardan resmi ÖSYM web sayfasını ziyaret edin. Daha sonra T:C kimlik numaranızı uygun boşluğa yazdıktan sonra da aday şifrenizi girerek KPSS Sonuçlarınıza ulaşın.

Haberin Devamı

Ülkemizde artık bir iş bulmak oldukça zorlaştı. Pek çok üniversitelinin işsiz gezdiğini var sayarsak diğer kişilerin hiç şansı yoktur. Genellikle özel sektörde bu hususa daha çok dikkat edilmektedir İnsanların büyüdükçe ihtiyaçları ve sorumlulukları aratmakta hem bu sorumlulukları yerine getirmek hem de yaşamlarını sürdürebilmek için bu ihtiyaçları karşılamak durumundadır.

Bunun için ise bir meslek grubuna dahil olmak zorundadır. Kimisi yıllarca bu meslek grubu için eğitim alırken kimisi edindiği küçük tecrübeler ile kendini geliştirmektedir. İnsanlar artık kamu sektörüne bir eğilim göstermektedir. Kamu sektörü insanlar için iyi bir maaştan daha fazlasıdır. Kamu sektörüne bağlı bir kişiye sağlanan imkanlar da insanların bu meslek grubuna yönelmesinin büyük payı vardır.

Haberin Devamı

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sağlık güvenceleri başta olmak üzere bir çok alanda kamu personeline imkanlar ve olanaklar sağlanmaktadır. Şartları bu kadar iyi olan sektöre de başvuran ve girmek isteyen birçok vatandaş vardır. Ancak kontenjanların sınırlı olması ve her kadronun kendine özel becerileri olması gerektiğinden bu başvuruların hepsini kadrolara alınma imkanı yoktur. Bunun için ise her yıl düzenli olarak Kamu personeli Seçme Sınavı yapılmaktadır.

Bu sınava başvuran vatandaş sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. Bu yıl ülkemizde yaşanan bazı talihsiz olaylar sebebi ile görevini kötüye kullanan birçok kamu personeli açığa alındı. bunun ile beraber de bir çok devlet kadrosun boşluklar oluştu. Bu boşlukları doldurmak ve nitelikli kişileri göreve almak için düzenlenen bu yıl ki sınava da üç buçuk milyon kişi başvurdu.

20 Kasım tarihinde gerçekleşen KPSS orta öğretim sınavı birçok adayın beklediği kadrolar için düzenlendi. Adaylar sınavda 120 dakika boyunca 120 sorudan mesul oldular. Bu sorulara yapılan yorumlar ise bir kaç sorunun belirleyici olduğu yönünde oldu. Ancak adaylar en çok apartman sorusunda vakit kaybettiklerini söylediler. Apartman sorusu Türkiye'nin gündemine oturdu gerekli olan bir soru muydu diye tartışmalar başladıysa da adaylar biraz düşündükten sonra bu soruya kolaylıkla cevap verdiler. Adayların sınavdan çıkmasından bir kaç saat sonra ÖSYM KPSS sorularını kendi web sayfasından yayınladı. Adayların bir çoğu aşağı yukarı puan ortalamasını hesaplasa da heyecanla KPSS Sonuçlarının açıklanacağı günü beklemektedir.