Gündem KPSS tercih robotu kullanımı - 2017/2 KPSS tercih ücret bilgileri...

KPSS tercih robotu kullanımı - 2017/2 KPSS tercih ücret bilgileri...

15.11.2017 - 12:09 | Son Güncellenme:

KPSS 2017/2 tercih kılavuzu ÖSYM'nin resmi sitesinden yayınlandı. Kamu dairelerinde memur olmak isteyen ve kendi pozisyonlarını değerlendirecek olan vatandaşlar, tercih robotu ekranını kullanması gerekecek. Peki KPSS tercih robotu nasıl kullanılır? KPSS tercih ücretleri ne kadar?

KPSS tercih robotu kullanımı - 2017/2 KPSS tercih ücret bilgileri...

Binlerce adayın katılacağı KPSS tercihleri sınava girecek olan adaylar için 14 Kasım Salı günü erişime açıldı. Nitelik kodları aracılığıyla 2 bin 38 kişilik kadronun hangi şartları kapsadığını görebilecek olan adaylar, bu hususta KPSS tercih kılavuzu bilgisini kullanabilecek. KPSS tercih robotu ise e-devlet üzerinden yayımlandı. KPSS tercih robotu hakkında bilinmeyenler ve 2017 KPSS ücreti hakkında detaylı bilgiler...

Haberin Devamı

KPSS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILACAK?

KPSS tercih robotu, 23 Kasım tarihine kadar E-Devlet üzerinden adayların erişimine ulaşılabilir olacak. Adaylar, bu ekran üzerinden, il, kurum, pozisyon ve nitelik kodları gibi tercihlerini yaparak, kendilerine uygun konumları görebilecek ve tercihlerini yapacaklar.

KPSS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ!

KPSS TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM merkezi yerleştirmeleri tercih işlemi için 15 TL yatılrılması gerekiyor. Son gün ise 23 Kasım 2017.

KPSS TERCİH ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILIYOR?

*Ziraat Bankası

*Halkbank

*Akbank

*Kuveyt Türk Katılım Bankası

*Türk Ekonomi Bankası

*Sınav/yerleştirme ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan ÖDEMELER kısmından banka kartı ile yatırılabilecek.

Haberin Devamı

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

1-) Tercih yapmak istediğiniz kadro ve pozisyonları belirledikten sonra 30’u geçmemek üzere istek sıranıza göre yazınız. Bu sıralamada kadro ve pozisyonun size uygunluğu ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler son derece önemlidir.

2-) İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresine giriniz, ardından KPSS-2017/2 Tercih İşlemleri alanına erişiniz. Burada ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girerek tercihlerinizi yapabilirsiniz.

3-) Eğer şifrenizi unuttuysanız; ÖSYM'nin AİS sistemi üzerinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir.

4-) KPSS-2017/2 Tercih İşlemleri alanına T.C. Kimlik Numaranızla şifrenizi girdikten ve “Tercih Bildir” alanına tıkladıktan sonra size ait bazı bilgiler ekrana gelecektir.

5-) Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız. Tercihlerinizin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “Tercihleriniz ……….. tarihinde ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeniz gerekir.

6-) Bu aşamada “Yazdır” alanına tıklayarak bir çıktı alınız ve bu çıktıyı saklayınız.

Haberin Devamı

7-) Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile yerleştirme ücretini (15,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 24 Kasım 2017 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 24 Kasım 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak, sistemden silinecek, bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır.