Gündem Kredi kartı kullananlar dikkat! İnternet alışveriş onayı için son tarih: 31 Ocak!

Kredi kartı kullananlar dikkat! İnternet alışveriş onayı için son tarih: 31 Ocak!

25.01.2018 - 10:17 | Son Güncellenme:

Kredi kartı ve banka kartı kullanıcıları BDDK tarafından uygulamaya koyulan karar çerçevesinde 31 Ocak tarihine kadar gerekli işlemleri gerçekleştirmezlerse internet üzerinden alışveriş yapamayacaklar. İşte kredi kartı ve banka kartı ile internet alışverişi mevzuatına ilişkin ayrıntılar...

Kredi kartı kullananlar dikkat İnternet alışveriş onayı için son tarih: 31 Ocak

Banka kartı ve kredi kartı kullanıcıları için son tarih 31 Ocak. İnternet üzerinden alışveriş dijitalleşen dünyanın etkisiyle artık günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. BDDK tarafından uygulanan yaptırım ile kredi kartı ve banka kartı kullanıcıları 31 Ocak tarihine kadar onay vermezse internet üzerinden alışveriş yapamayacak.

Haberin Devamı

BDDK'DAN AÇIKLAMA: SÜRE UZATILMAYACAK!

Kartlarla internetten alışveriş ve ödeme yapılabilmesi için kart sahiplerinin onay vermesine yönelik sürenin sonuna yaklaşılırken, sanal kartlar ve otomatik ödeme talimatlarının kapsam dışı olduğu belirtildi.

Hem bankalar hem de e-ticaret şirketleri, vatandaşların internetten alışveriş ve fatura ödeme gibi konularda mağduriyet yaşamaması için uyarılarda bulunurken, sanal kartlar ve otomatik fatura talimatı gibi düzenli ödemelerin kapsam dışı olduğu belirtildi.

Kart sahipleri, bankaların mobil uygulaması veya internet sitesi üzerinden giriş yaparak onay sürecini tamamlayabildiği gibi telefon ile müşteri hizmetlerini arayarak ya da şubeye giderek de bu işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

AA muhabirinin BDDK'dan aldığı bilgiye göre, banka ve kredi kartlarının e-ticarette kullanılabilmesi için kart hamilinden onay alma süresi uzatılmayacak. Kartların e-ticarete açılmasında müşteri onayı alınması ile ilgili karar kapsamına sanal kartlar girmiyor. Ayrıca, otomatik ödeme talimatı verilmiş ödemeler de e-ticaret kararı kapsamında yer almıyor.