Gündem Kuruluş Osman konusu nedir? Oyuncuları kimler? Nerede çekiliyor?

Kuruluş Osman konusu nedir? Oyuncuları kimler? Nerede çekiliyor?

20.11.2019 - 15:19 | Son Güncellenme:

Kuruluş Osman bu akşam başlıyor. Diziseverler bir yandan dizinin başlama saatini beklerken bir yandan da detaylı bilgilere ulaşmak için "Kuruluş Osman konusu nedir? Oyuncuları kimler? Nerede çekildi?" sorusunu soruyor.

Kuruluş Osman konusu nedir Oyuncuları kimler Nerede çekiliyor

 

Kuruluş Osman için nefesler tutuldu. Başrolünde Burak Özçivit'in yer aldığı dizide Özçivit'e birbirinden ünlü isimler eşkil ediyor. Tarihe merak duyanlar şimdi dizinin oyuncularını, konusunu ve projenin nerede çekildiğini araştırıyor. İşte diziye ilişkin bilgiler...

Haberin Devamı

KURULUŞ OSMAN'IN KONUSU NE?

Ağabeyinin yokluğunda Kayı Obası'nı idare eden Dündar Bey, otağ ahalisi ve beylerle birlikte Kulucahisar Tekfuru Yorgopolos'u ziyarete gider. Maksadı Ertuğrul Bey'in kurduğu ilişkiler çerçevesince bir ticaret ve güvenlik anlaşması yapmaktır. Ancak Kayıları burada bekleyen tek şey Yorgopolos'un dostluğu değildir. Tekfurun, Türklerle kurduğu yakın ilişkiden rahatsız olan ezoterik bir yapılanma, kanlı bir operasyon için düğmeye basar. Amcası Dündar Bey'in yanında kaleye giden Osman, göstermiş olduğu kahramanlık ile bütün planları bozar. Yaşananlar Kayı'nın gözü kara yiğidi Osman için gizli bağlantılarla dolu tehlikeli bir maceranın başlangıcıdır.

KURULUŞ OSMAN NEREDE ÇEKİLİYOR?

Haberin Devamı

Dönemin obaları, otağları, şehirleri ve mekanlarını hissettiren Kuruluş Osman’ın çekimleri Beykoz’a bağlı Riva’da gerçekleştiriliyor. Dizide kullanılan atlar için de arazinin bir bölümü ayrılmış. Burada eğitmenler eşliğinde atlar doğal ortamlarına uygun olarak yetiştiriliyor.

KURULUŞ OSMAN OYUNCULARI

Burak Özçivit-Osman

Saruhan Hünel-Alişar

İsmail Hakkı Ürün-Samsa

Özge Törer-Bala Hatun

Abdül Süsler-Kalanoz

Ragıp Savaş-Dündar

Alma Terziç-İsodora

Ayşegül Günay Demir-Zöhre

Nurettin Sönmez-Bamsı

Seda Yıldız-Şeyh Edebali