Gündem KYK kredi ve burs başvuruları başladı mı? (Yurt yedek sonuçları sorgulama)

KYK kredi ve burs başvuruları başladı mı? (Yurt yedek sonuçları sorgulama)

25.09.2017 - 10:02 | Son Güncellenme:

KYK kredi ve burs başvuruları için bekleyiş sürüyor. Yurt yedek yerleştirmelerin devam etmesi nedeniyle burs başvuruları henüz başlamadı. Peki KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK kredi ve burs başvuruları başladı mı (Yurt yedek sonuçları sorgulama)

2017-2018 eğitim öğretim yılında ilk defa bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrencilerin başvurularını alan KYK; ek kontenjan ve özel yetenek sınavı ile yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan, ülkemize kendi imkânları ile gelen yabancı uyruklu öğrenciler ve yüksek lisans/doktora öğrencilerinin yurt başvurularını almaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

30 Haziran 2017 tarihinden sonra yatay/dikey geçiş yapan, ek kontenjan ve özel yetenek sınavı ile bir yükseköğrenim programına yerleşen, ülkemize kendi imkânları ile gelen yabancı uyruklu öğrenciler ile yüksek lisans/doktora öğrencilerinin yurt başvuruları e-devlet üzerinden alınacak.

ÖSYM’nin sonuç açıklama ve YÖK’ün kesin kayıt tarihlerine göre başvuru tarihlerini belirleyen KYK, yurt başvurularını tüm üniversitelerin lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile yatay/dikey geçiş yapan öğrencilerin kayıt işlemlerini tamamlamasının ardından alacak.

KYK 5. YURT YEDEK YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI TIKLA-SORGULA

Başvurular e- Devlet üzerinden

Başvuru sırasında yanlış işaretlemelerin önüne geçmek amacıyla öğrencilerin öğrenim bilgileri artık YÖK bilgi siteminden alınıyor. Dolayısıyla öğrencilerin e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Bu nedenle KYK’ya yurt başvurusunda bulunacak öğrencilerin okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri önem taşıyor.

Haberin Devamı

Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrenciler, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzeltebilecekler.

Başvuru tarihleri ilerleyen süreçte kamuoyuna duyurulacak olup başvuruyla ilgili merak edilen her tür bilgiye Kurumun resmi internet adresinden (http://yurtkur.gsb.gov.tr/) ulaşılabilecek.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağı henüz netleşmedi. KYK yurt başvuru kayıt işlemlerinin sona ermesinin ardından burs ve kredi başvuruları başlayacak...

Yazarlar