Gündemlbrahim Cevahir toprağa verildi

lbrahim Cevahir toprağa verildi

26.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi...

lbrahim Cevahir toprağa verildi

Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir dün son yolculuğuna uğurlandı. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Tansu Çiller, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Orhan Gencebay, Mustafa Sarıgül, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski AB Bakanı Egemen Bağış, milletvekilleri, sanatçılar, iş ve spor dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Haberin Devamı

Törene, Makedonya Cumhurbaşkanı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş adamı Mustafa Koç, Şahenk Ailesi, Demirören Ailesi, Beşiktaş ve Trabzonspor çelenk gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tören öncesi Cuma namazını Fatih Camii’nde kıldı. Cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Gelenler aramadan geçirildikten sonra camiye alındı. Törene katılan birçok isim İbrahim Cevahir’i kaybetmenin yarattığı derin üzüntüyü paylaştı:


‘Hep kapıyı açardı’

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş: “İbrahim ağabey dışarıdan sert görünen içi çok yumuşak, kadife diyebileceğimiz yumuşak kalbi olan bir insandı. İyi bir abi ve iyi bir babaydı. Ailesi de öyleydi, çevresine de öyleydi. Hem Karadenizliler hem Türkiye büyük bir değerini kaybetti. Kim olursa olsun sorunu varsa, onunla ayrıntılı bir şekilde ilgilenirdi. Yoktan kendini var etti. Fakirliği, zorluğu, sıkıntıyı bilen ve bunu hayatına geçiren, her şeye sahip olsa bile bunu paylaşmayı bilen bir değerdi. Hepimizin başı sağolsun.”

Haberin Devamı

Sinan Özen: “İbrahim abi 25 yıllık aile dostluğumuzun olduğu bir büyüğümdü. Diyecek çok fazla birşey yok. Hepimizi derinden üzdü ve yaraladı.”

İsmail Türüt: “Karadenizlilerin bir çınarı daha devrildi. Yeri doldurulmaz, müthiş bir adamdı. Altını çizerek söylüyorum hep kapıyı açan adamdı. Sporda, siyasette, işte lafı dinlenen bir adamdı. Çok üzgünüm babam kadar severdim. Bedenimin bir yarısını kaybettim.”

Cuma namazının ardından cenaze namazına geçildi. Cenaze namazının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da Cevahir’in tabutuna omuz verdi. Törenin ardından İbrahim Cevahir’in cenazesi Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘Sivil bir lideri kaybetik’

Eski Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay:
“İbrahim Cevahir Atom karınca, bir dost adamdı. Organizatördü. Nerede bir hemşeri varsa onları buluştururdu. Nerde bir gariban varsa onları buluştururdu. Her yere, her alana el atan, el attığı konuyu da çözebilen bir yapıya sahipti. Karadenizliler, sivil bir liderini kaybetti.”
MHP Milletvekili Celal Adan:
“Milletimizin kabul ettiği değerlerden kopmayarak yaşayan bir işadamımız. Anadoludan gelmiş, büyük gayretler sarf etmiş. Yurtdışında yurtiçinde büyük eserlere imza atmış büyük bir insandı. Allah rahmet etsin.”
KEŞFETYENİ
Sinem Ünsal özel diyetini açıkladı! 'Dönüm noktam oldu'
Sinem Ünsal özel diyetini açıkladı! 'Dönüm noktam oldu'

Cadde | 11.05.2025 - 16:22

Uzak Şehir dizisiyle yıldızı parlayan Sinem Ünsal, fitliğiyle de dikkatleri çekiyor. Özel diyet yapan güzel oyuncu dönüm noktasını açıkladı.

Yazarlar