Gündem LGS tercih işlemleri e-Okul üzerinden nasıl yapılır? e- Okul tercih robotu

LGS tercih işlemleri e-Okul üzerinden nasıl yapılır? e- Okul tercih robotu

02.07.2019 - 07:58 | Son Güncellenme:

LGS tercih işlemleri 1 Temmuz itibariyle alınmaya başladı. Ortaöğretimden Lise eğitimine adım atacak olan binlerce genci ve ailesini yakından ilgilendiren LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından MEB tarafından tercih kılavuzu yayımlanmıştı. Tercihler 1 Temmuz itibariyle başladı. Adaylar 12 Temmuz tarihine kadar LGS tercih işlemlerini e-Okul üzerinden veya imam hatipler dahil olmak üzere herhangi bir okul müdürlüğünden gerçekleştirebilecek.

LGS tercih işlemleri e-Okul üzerinden nasıl yapılır e- Okul tercih robotu

LGS tercih işlemleri alınmaya devam ediyor. İyi bir kariyer ve meslek sahibi olabilmek için önemli basamaklardan biri olan Lise eğitimini nerede alacağına karar verecek olan öğrenciler 1-12 Temmuz tarihleri arasında LGS tercihlerini gerçekleştirecek. Aldıkları puanlara göre MEB tarafından yayımlanan kılavuz üzerinden kendilerine en yakın ve başarı puanlarına en yakın okulları tercih edecek olan adaylar toplamda 15 tercih yapabilme hakkına sahip olacak. Başvurular e-Okul üzerinden veli kontrolünde veya İmam hatip ve diğer okul müdürlükleri kanalı ile belirtilen gün ve saatler içerisinde yapılabilecek.

Haberin Devamı

e-OKUL TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILACAK?

Öğrenciler için tercih rehberleri ile birlikte bir de bu yıl ilk kez bir tercih robotu da kullanıma sunuldu. Tercih robotu, e-Okul üzerinden tüm veli, öğrenci ve rehber öğretmenlerinin kullanımına açıldı. Öğrenciler, bu robotu kullanarak istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke genelinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebilecek. Robotta okul türleri, il, ilçe ve 2018'e ait yüzdelik dilimlerine göre arama yapılabilecek. Tarama sonunda oluşan listelerde merkezi sınav puanı ile öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarının tercih kodu, okul adı, türü, öğretim süresi, öğretim şekli, pansiyon durumu, yabancı dili, kontenjanı, adresi, 2018 yılı en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimlerine ulaşılabiliyor.

Yerel yerleştirme tercih rehberi

Haberin Devamı

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan ortaöğretim kurumları için hazırlanan tercih rehberinde ise öğrenci TC kimlik ve okul numaraları ile öğrencinin kayıt bölgesindeki okullar listeleniyor. Listelerde her bir okulun tercih kodu, okul adı, türü, öğretim süresi, öğretim şekli, pansiyon durumu, yabancı dili, kayıt alanı, kontenjanı ve adres bilgilerine ulaşılabiliyor.

LGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

a) Yerleştirme sonuçları 22 Temmuz 2019 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve https://eokul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir.

b) Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

d) 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 20/B Maddesi hükmü uyarınca yerleştirme sonuçlarına ilişkin 10 günlük dava açma süresi, sonuçların ilan edildiği tarihi izleyen günden itibaren başlar ve sonuçlara yapılacak itiraz başvuruları, işlemeye başlayan dava açma süresini etkilemez.

E-OKUL TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ