Gündem LGS tercihleri bugün sona eriyor! İşte tüm detaylar

LGS tercihleri bugün sona eriyor! İşte tüm detaylar

20.07.2022 - 13:02 | Son Güncellenme:

2022 LGS tercih işlemlerini 4 Temmuz'da başlatan Milli Eğitim Bakanlığı son gün ise 20 Temmuz olarak belirledi.

LGS tercihleri bugün sona eriyor İşte tüm detaylar

5 Haziran'da uygulanan ve 30 Haziran'da sonuçları açıklanan Liseye Geçiş Sistemi'nde tercih heyecanı yaşanıyor. 4 Temmuz'da başlayan lise tercih işlemleri bugün saat 17.00 itibarıyla sona erecek. Peki LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 25 Temmuz 2022 tarihinde "www.meb.gov.tr" adresinde ilan edilecek.

DEMİRÖREN MEDYA LİSESİ DE İLK ÖĞRENCİLERİNİ ALIYOR

Alanında ilk ve tek olan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde 30 öğrenci kabul edecek. Ana dili İngilizce olan yabancı öğretmenlerin ders vereceği hazırlık sınıfıyla başlayacak olan devlet lisesi statüsündeki Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne öğrencilerin ilgisi çok büyük.

LGS tercihleri bugün sona eriyor İşte tüm detaylar

DUAYENLER DERS VERECEK

Gazetecilik ve Radyo-Televizyon olmak üzere iki bölümle eğitim verecek lisede öğrenciler basılıdan dijital medyaya, televizyondan YouTube’a kapsamlı bir müfredatla dünya standardında çağdaş bir eğitim alacak. Demirören Medya’nın içinde eğitim verecek lisede öğrenciler mesleklerini Milliyet, Hürriyet, CNN Türk, DHA, Kanal D, Posta, Fanatik ve D-Smart gibi Türkiye’nin en büyük medya kuruluşlarında görev yapan sektörün duayenlerinden öğrenebilecek, henüz lise öğrencisiyken deneyim kazanacaklar.

Haberin Devamı

Lisede 15 kişilik sınıflarda, 1 yılı İngilizce hazırlık sınıfında 5 yıllık eğitim verilecek. Şehir dışından gelecek öğrencilere ücretsiz konaklama ve İstanbul’un her yerine servis imkânı sunulacak. Öğrenciler ayrıca burs ve staj gibi olanaklara da sahip olacaklar.

AÇILIŞINI BAKAN ÖZER GERÇEKLEŞTİRDİ

Okulun açılışında bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulun medyanın içinde yer almasının önemine dikkat çekerek “Buraya ciddi rağbet olacak. Çünkü çok az sayıda öğrenci alınacak. İstihdam garantili bir mesleki eğitim sunulacak. Medya alanında kariyer planlaması yapan tüm başarılı öğrencilerimizi bu lisemize bekliyoruz” dedi.