Gündem Siyasilerden 28 Şubat mesajları: 'Bin yıl sürecek' denilen zulüm çoktan kayboldu

Siyasilerden 28 Şubat mesajları: 'Bin yıl sürecek' denilen zulüm çoktan kayboldu

28.02.2024 - 10:45 | Son Güncellenme:

Türk siyasi tarihinin kara lekelerinden biri olan ve "Post-modern Darbe" olarak adlandırılan 28 Şubat'ın yıl dönümü dolayısıyla siyasilerden peş peşe mesajlar geldi.

ERDOĞAN: İZİN VERMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, 'Milletimiz 28 Şubat’ta birliğine, beraberliğine, demokrasisine, iradesine kasteden darbecileri ve onlara destek verenleri hiçbir zaman unutmamıştır, unutmayacaktır.

Ülkemizde bir daha hiç kimsenin 28 Şubat’ın karanlık zihniyetini hortlatmasına izin vermeyeceğiz.' dedi.

'BU SALDIRIYI ASLA UNUTMAYACAK VE UNUTTURMAYACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 28 Şubat 1997’de aziz milletimizin iradesine ve inancına el konulmuş, halkın kararı ve tercihleri gasp edilmiş, insan hakları ve demokrasi rafa kaldırılmıştır.

Darbeci ve vesayetçi zihniyetin dış odaklarla müşterek bir şekilde ilmek ilmek işlediği bu karanlık süreç ne yazık ki ülkemiz demokrasisi ve milli irade için adeta kara bir leke olarak hafızalarda yer edinmiştir.

Bin yıl sürecek dedikleri milli iradeye karşı yürütülen uygulamalar, Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu sayesinde son 22 yılda ortadan kaldırılmış, halkımızın demokrasiye olan inancı ve bu yoldaki kararlılığı sağlamlaştırılmıştır.

Başı ve sonu ne olursa olsun, önünde ve gerisinde kim durursa dursun bu millet hiçbir darbeye, darbeciye ve vesayete asla göz açtırmayacak, demokrasiye ve milli iradeye olan inancından asla taviz vermeyecektir.

İnsan haklarına, demokrasiye ve millet egemenliğine yapılan bu saldırıyı asla unutmayacak ve unutturmayacağız.

BAKAN BOLAT: MİLLETİMİZİN İRADESİNE YAPILAN MENFUR BİR SALDIRIYDI

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat: 28 Şubat'ın üzerinden yıllar geçse de o karanlık dönemin getirdiği ağır şartlar ve antidemokratik uygulamalar, hala hafızalarımızdaki tazeliğini koruyor.

Vesayetin gölgesinde geçen yıllar, ülkemizin kalkınma ve ilerleme yolunda karşılaştığı engellerle doluydu. Başörtüsü yasağından, meslek liselerimizin ve imam hatip liselerimizin zor günlerine, bir neslin hayalleri ve umutları ile oynanan o karanlık dönem, milletimizin iradesine yapılan menfur bir saldırıydı.

Bizler, o günlerde yaşanan zorlukları unutmuyor, geleceğimizi daha aydınlık kılmak için dersler çıkarıyoruz. 28 Şubat'ı sadece tarih kitaplarında kalan bir hatıra olarak değil, gelecek nesillere demokrasiye, hukuka ve milli iradeye sahip çıkmanın önemini anlatan bir dönüm noktası olarak görüyoruz.

Allah, bu millete bir daha böyle zor günler yaşatmasın.

Haberin Devamı
BAKAN TUNÇ: KINIYOR VE LANETLİYORUM

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Demokrasi tarihimizin kara lekesi 28 Şubat postmodern darbenin 27. yılında tüm darbeleri ve darbe girişimlerini kınıyor ve lanetliyorum.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, son 22 yıldır vesayet odaklarıyla kararlılıkla mücade ettik. Hukuk dışı uygulamalara son verdik ve bin yıl süreceği iddia edilen darbenin izlerini sildik.

Yaşadığımız o karanlık günleri asla unutmadan ülkemizi kalkındırmaya, demokrasimizi geliştirmeye, temel hak ve özgürlükleri güçlendirmeye devam edeceğiz.


BAKAN TEKİN: YAPTIKLARI ASLA UNUTULMAYACAK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: 28 Şubat! Türkiye'nin üstüne çullanan vesayet, başörtüsü yasağı, ikna odaları, katsayı engeli, meslek ve imam hatip liselerimizin tarumar edilmesi...

28 Şubat’ta yapılan tüm zulümler ve antidemokratik uygulamalar bu aziz milletin evlatlarının geleceğine vurulan prangalar olduğu gibi ülkemizin ikbal ışığını söndürme gayretlerinin mahsulüdüydü. Vatanımızın kalkınmasını, büyümesini ve ilerlemesini engellemeye çalışanların yaptıkları asla unutulmayacaktır.

Allah bir daha bu millete böyle zulüm çektirmesin, iradesinin üzerine vesayet uygulayanlara fırsat vermesin inşallah.


BAKAN GÖKTAŞ: 'BİN YIL SÜRECEK' DENİLEN ZULÜM ÇOKTAN KAYBOLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Haklar gasp edildi, bir neslin hayalleri ve umutları ile oynandı. 28 Şubat post modern darbenin üzerinden tam 27 yıl geçti. Milletimiz o kara günlerde iradesine kastedenlere karşı dik duranlarla birlikte, darbecileri ve darbeci zihniyete alkış tutanları da asla unutmadı.

"Bin yıl sürecek" denilen zulüm çoktan kayboldu fakat bin yıl geçse de 28 Şubat zihniyeti milletin hafızasında mahkum olmaya devam edecek!


Haberin Devamı
'MİLLET İRADESİNE KARŞI ÇIKAN HER GİRİŞİM MİLLETE DÜŞMANLIKTIR'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik: 28 Şubat postmodern darbesi denilen millet düşmanı girişimin yıldönümündeyiz. Bu millet düşmanı girişimi bir kere daha tarih önünde mahkum ediyoruz. Her çeşit darbe ve postmodern darbe bu ülkeye yapılmış en büyük kötülüktür.

Hukuk-dışı vatanseverlik diye birşey olmaz. Darbeler ve postmodern darbeler sadece ülkemize kötülük etmek isteyenlerin aracısı olmuştur. Gerçek vatanseverlik Cumhuriyete, demokrasiye, meşru siyasete, millet iradesine ve hukuka sahip çıkmaktır.

Millet iradesine karşı çıkan her girişim millete düşmanlıktır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin temel değerlerine, Cumhuriyete, demokrasiye, meşru siyasete ve millet iradesine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir...

 

AK PARTİ'Lİ KAYA: DEMOKRASİ DÜŞMANI ZİHNİYET BU TOPRAKLARA BİR DAHA ASLA GELEMEZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Betül Sayan Kaya: 28 Şubat’ın kirli ve karanlık atmosferini unutmadık.

Bir neslin hayatını karartan, milletin inancına ve yaşama biçimine kasteden, başörtülü kızlarımızın okuma haklarını gaspeden, başörtülü kadınları kamusal alandan dışlayan, ikna odalarında baskılar yapan, ayrımcı, fitneci, irade ve demokrasi düşmanı zihniyet bu topraklara bir daha asla gelemez, gelemeyecek!

'TARİHİMİZİN KARA LEKESİ'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral: Tarihinizin kara lekesi 28 Şubat darbesinin üzerinden tam 26 yıl geçti. 28 Şubat Postmodern darbesi demokrasinin ayaklar altına alındığı bir gün olarak hafızalarımıza kazınmıştır. Bu zulüm bin yıl sürmedi, bin yıl geçse de unutmayacak, unutturmayacağız.

Haberin Devamı
AK PARTİ'DEN 28 ŞUBAT AÇIKLAMASI

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, 28 Şubat Postmodern Darbesinin yıldönümünde, 81 il teşkilatında eş zamanlı basın açıklaması yaptı. İstanbul İl Başkanlığı önündeki açıklamada, "27 yıl önce akıl ve mantık ilkelerine deli gömleği giydirmek üzere gerçekleştirilen 28 Şubat darbesi insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir" ifadeleri kullanıldı. >>> HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

'MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: 28 Şubat darbesi, 27 yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti’ne karşı gerçekleştirilen bir darbe olmasının yanında toplumun büyük bir kesimine karşı başlatılan cadı avının, temel hak ve özgürlüklerinin askıya alınarak toplumsal yaşam alanlarının yok edilmesinin de bir diğer adıdır.

Milletimiz, kendi iradesine ve değerlerine karşı yapılan önceki anti-demokratik müdahalelerde olduğu gibi bin yıl sürecek denilen 28 Şubat’ın da üstesinden gelmeyi başardı.

O karanlık günlerin bir daha yaşanmaması adına hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.

AK PARTİ'Lİ ŞAHİN: MİLLET İRADESİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRDIK

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin: Yüreklerde derin acılar bırakan 28 Şubat darbesinin üzerinden 27 yıl geçti. Bin yıl sürecek denilen vesayet prangalarını söküp attık, millet iradesinin önündeki engelleri kaldırdık. Artık darbenin hayali bile olmasın diye Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceğiz.

Haberin Devamı