Gündem İstanbul'da gece kulübünde yangın! Ölü sayısı 29'a yükseldi

İstanbul'da gece kulübünde yangın! Ölü sayısı 29'a yükseldi

02.04.2024 - 16:19 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın altındaki gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Korkunç görüntülerin ortaya çıktığı yangınla ilgili üst üste açıklamalar geldi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu.

Beşiktaş Gayrettepe'de 16 katlı binanın gece kulübü olarak kullanılan giriş katında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangında 29 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı
GÖZALTINA ALINANLARIN SAYISI 9’A ÇIKTI

İş yerinin eksi ikinci katında yapılan tadilat nedeniyle çıktığı anlaşılan yangınla ilgili iş yeri ortakları Şehzade Ş. ile Mehmet Memduh C., mesul müdür İsmet Ş., işletme müdürü Arda Arman P., iş yeri muhasebecisi Salim A., tadilat ile ilgili metal işleri sorumlusu Kahraman E., metal işleri firma sahibi Çağatay A., mobilyacı Ercan E. ve iş yeri ortağı Fatma D. olmak üzere toplam 9 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

AKTAŞ İNCELEMELERDE BULUNDU

İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, yangının çıktığı Beşiktaş Gayrettepe'deki 'Masquerade' isimli gece kulübüne giderek incelemelerde bulundu. Aktaş, yetkililer ve itfaiye ekiplerinden bilgi aldı.

20 CENAZE ADLİ TIP'A GETİRİLDİ

Beşiktaş'ta gece kulübünde 29 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasında 20 cenaze Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Beşiktaş'ta tadilat yapılan gece kulübündeki çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri çevredeki hastanelerin morguna kaldırıldı. Teşhis sonrasında 20 cenaze Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Cenazelerin yakınları Adli Tıp Kurumu önünde bekliyor.

Hayatını kaybeden Atanur Aladağ'ın yakını Türkeş Aladağ, "Biz başka yerde çalışıyoruz. Telefon geldi yangın çıktı diye. Amcamın çocuğu da içerideydi. 2 kişiydi. 1 tanesi şans eseri kurtuluyor. Diğeri de mutfakta olduğu için zehirleniyor ve vefat ediyor. Aşçı olarak çalışıyordu. Diğeri de garsondu. Ailelerin başı sağ olsun" dedi.

Haberin Devamı
HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Hayatını kaybeden 29 kişinin kimlikleri belli oldu. Hayatını kaybedenlerden birinin mekanda DJ'lik yaptığı öğrenilirken aile yakınları ise Adli Tıp Kurumu’na gelmeye başladı.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Alınan bilgiye göre olayla ilgili 2 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltı sayısı böylece 8'e yükselirken soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

TADİLAT GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Ekiplerin olay yerinde çalışmaları sürerken gece kulübünde yapılan tadilatın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, işçilerin çalıştığı yerlerde ise elyaf malzemelerin bulunduğu görüldü.

Haberin Devamı
3 BAŞMÜFETTİŞ VE 2 İŞ MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul’da meydana gelen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin 3 başmüfettiş ve 2 iş müfettişinin görevlendirildiğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangını araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı 3 başmüfettiş ve 2 iş müfettişi görevlendirilmiş olup, İstanbul Bölge Müdürümüz olay yerine hareket etmiştir” ifadeleri kullanıldı.

AİLE YAKINLARININ GERGİN BEKLEYİŞİ

Hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Acı haberi alan aile yakınları hastane bahçesine geldi. Aile yakınlarından bazıları hastane morgunun önünde sinir krizi geçirdi.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında iş yeri sahipleri Mehmet Menduh C. ve Şahzade Ş. İle sorumlu müdür İsmet Ş. , İşletme Müdürü A.A.P., Muhasebeci S.A, tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. gözaltına alındı.

Haberin Devamı
ALEVLERİN SARDIĞI İLK ANLAR
YANGININ BAŞLANGICINI GÖRENLER KONUŞTU

Hikmet Baykuş, "Gece kulübünün gündüz hazırlıkları bu saatlerde başlıyordu. İçeride belli bir kısım çalışanlar ile tadilat için gelenlerin olduğunu duyduk. Çıkan bir yaralıdan duyduğumuza göre içerideki diğer arkadaşların da hepsinin öldüğünü söylüyor. Detaylı bir bilgi yok. Çalışma sırasında kaynaktan ya da hazırlık yaparken ocaktan gaz sızıntısından diyorlar ama o da net değil." dedi.

"OTOPARKTAN SÜRÜNEREK ÇIKABİLDİK"

Ümit Gültekin, "Yangının çıktığı binanın yanındaki otoparkta bizim kurum araçlarımız vardı. Onları çıkarmak için gittiğimizde, daha itfaiye gelmemişti. Otopark tamamen dumanlar altındaydı. Kurtarabildiğimiz araçları kurtardık, bazıları içeride kaldı. Yoğun duman etkisiyle öksürerek ve sürünerek çıkabildik otoparktan. Yangının olduğu yere gittiğimizde alevler 4'üncü katlara doğru çıkmaya başladı. Gece kulübünde çalışma vardı. Çalışanlar da içeride mahsur kaldı. Biz de kalacaktık ama çıkabildik" diye konuştu.

ÖLÜ SAYISI 29'A YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'İstanbul Şişli’de meydana gelen yangında can kaybı maalesef 29'a yükseldi. Olay yerine 32 adet ambulans ve 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Acı kayıplarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.' dedi.

Haberin Devamı
ERDOĞAN, YERLİKAYA'DAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangınla ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'İstanbul Şişli Gayrettepe'de meydana gelen yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu elim hadiseyle ilgili tüm gelişmeleri yakından takip etmekte, konu hakkında ilgili bakanlıklardan ve İstanbul Valiliğimizden anlık bilgi almaktadır.

Olayla ilgili gerekli soruşturmalar başlatılmış olup, yangın tüm yönleriyle araştırılmaktadır.

Vatandaşlarımızın, yaşanan bu elim hadise ile ilgili sosyal medyada ortaya atılabilecek dezenformasyon içeren paylaşımlara itibar etmemeleri, gelişmeleri resmî kanallardan takip etmeleri büyük önem taşımaktadır.' dedi.

(Yangının meydana geldiği Masquerade adlı gece kulübünün girişi)

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili yaptığı açıklamada, "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz." dedi.

Bir diğer açıklamasında Yerlikaya, 'İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili olarak idari soruşturma başlatılmış, 2️ Mülkiye Müfettişimiz görevlendirilmiştir. Müfettişlerimiz olay yerine hareket etmiştir. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangının söndürüldüğünü soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirterek "Olay yerine 26 adet ambulans ve 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Kayıplarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
5 GÖZALTI KARARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tunç şunları söyledi;

Çıkan yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam etmekte, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir.

Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir.

Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir.

VALİ GÜL OLAY YERİNDE

Yangının çıktığı bölgede incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Davut Gül de basın mensuplarına bilgi verdi.

Vali Gül, "Hepimizin başı sağ olsun. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Yangının çıkış sebebi belli değil. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde polis sağlık ve itfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler. Yaralıların tedavileri, hastanelerimizde devam ediyor. Bu gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var. 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş." şeklinde konuştu.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU: TADİLAT VEYA İNŞAAT BAŞVURUSU YOK

Bölgede incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da hayatını kaybedenlerin sayısının 15'e yükseldiğini söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "12.54'te itfaiye araçlarımız buraya ulaşıyor. 106 personelimiz ve 37 araç müdahale ediyor. Edindiğimiz bilgiyle, ne yazık ki binanın altında bir gece kulübü olarak işletilen mekanda gündüz bir tadilat işlemi var. Şu anda 15 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Arama ve inceleme çalışmaları sürüyor. Tadilat veya inşaat başvurusu yok. İki kat aşağıda olmasından dolayı görünmeyen alanda. Şikayet de yok. Kaçak bir müdahale yapılmış." dedi.