GündemSon dakika: İstanbul'da yağmur ne kadar sürecek? Meteoroloji'den yeni uyarı

Son dakika: İstanbul'da yağmur ne kadar sürecek? Meteoroloji'den yeni uyarı

29.11.2023 - 11:31 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından birçok ilde sağanak yağış etkili oluyor. Su baskınlarına karşı uyarı yapılırken, can kaybı haberi de geldi. Öte yandan sağanak kentin trafiğini de olumsuz etkiledi. Meteoroloji yeni raporunu yayımladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sarı ve turuncu kodlu uyarısının ardından sağanak yağış etkili oluyor.

Haberin Devamı

Beş büyük kentte de sağanak yağmur var. İstanbul, İzmir ve Bursa gün boyu yağmurlu, Bursa'da akşam saatlerinde yağışın şiddeti artacağından su baskını riski var.

İşte dakika dakika son durum:

PENDİK'TE SU BASKINI

İstanbul'da aralıksız süren sağanak nedeniyle Pendik'te binaların bodrum katlarını su bastı. Bazı caddelerde su birikintileri oluşurken, Kemikli Deresi'nin debisi ise yükseldi.

BURSA'DA SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Gece saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış, kısa süre içerisinde sele dönüştü. Mudanya ilçesi Tirilye Mahallesi'nde yoğun olmak üzere kent merkezi de dahil birçok yerde sokaklar göle döndü.

YOLU SU BASTI, ARAÇLAR KALDIRIMDA GİTTİ

Bakırköy'de yağışın ardından bir caddeyi su bastı. Bazı sürücüler, araçlarının zarar görmesini önlemek için kaldırımdan gitmeyi tercih etti. Otomobilinin su alarak hasar görmesini istemeyen ve kaldırıma park eden Halil Bahadır, "Bu araç su alsa ben bunun masrafını karşılayamam. O yüzden bekliyorum, evime de gidemiyorum"

Haberin Devamı