Gündem LYS tercih sonuçları için geri sayım! (ÖSYM 2017 Üniversite tercihleri açıklandı mı?)

LYS tercih sonuçları için geri sayım! (ÖSYM 2017 Üniversite tercihleri açıklandı mı?)

29.07.2017 - 16:08 | Son Güncellenme:

LYS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Milyonlarca öğrenci üniversite için hayal kuruyor. ÖSYM, LYS tercih sonuçları henüz açıklamadı. Önümüzdeki günlerde üniversite tercih sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

LYS tercih sonuçları için geri sayım (ÖSYM 2017 Üniversite tercihleri açıklandı mı)

Üniversite tercih işlemlerinin ardından meraklı bekleyiş başladı. Hayalini kurduğu Üniversite'de eğitim almak isteyen adaylar bir yılı aşkın süredir. ÖSYM tarafından düzenlenen YGS ve LYS sınavlarında ter döktü. LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından 18-26 Temmmuz tarihleri arasında LYS tercih işlemlerini gerçekleştiren adaylar şimdi ise LYS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki 2017 LYS tercih sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

Haberin Devamı

2017 LYS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yüz binlerce öğrencinin hayal ettiği Üniversiteye kavuşabilemek için gerçekleştirdiği 2017 LYS Üniversite tercih işlemleri sona erdi. 18-26 Temmuz tarihleri arasında alınan Üniversite tercih işlemlerinin sona ermesinin ardından adaylar LYS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Sonuçların iki hafta içerisinde ÖSYM tarafından adaylara duyurulması bekleniyor.

LYS SONUÇLARI NASIL DUYURULACAK?

Adaylar LYS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, sms ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Sonuçlarda;

LYS testlerindeki doğru ve yanlış cevap sayısı

Haberin Devamı

YGS puanları ve başarı sıraları

LYS puanları ve başarı sıraları

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)

Yerleştirme puanları ve başarı sıraları
bilgileri yer alır.