Gündem Mahkemenin '128 milyar dolar' kararı siyasilerin gündeminde! 'Gerçeklerin bir gün ortaya çıkma huyu var'

Mahkemenin '128 milyar dolar' kararı siyasilerin gündeminde! 'Gerçeklerin bir gün ortaya çıkma huyu var'

06.07.2022 - 15:33 | Son Güncellenme:

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açtığı "128 milyar dolar" davasında 60 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilen CHP'nin itrazı üst mahkemece reddedildi. Karar siyasilerin de gündemiydi.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın vekili Av. İsa Sinan Göktaş, "128 milyar dolar" davasında tazminat ödemeye mahkum edilen CHP tarafından yapılan itirazın üst mahkemece reddedildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

"CHP'NİN İTİRAZI REDDEDİLDİ"

Avukat İsa Sinan Göktaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "CHP yöneticileri tarafından senaryosu yazılan yakın siyasi tarihin en büyük iftirası "128 milyar dolar" yalanı, daha önce kamuoyuna duyurduğumuz üzere, CHP'nin tazminat ödemeye mahkûm edilmesiyle sonuçlanmıştır. CHP tarafından yapılan itiraz ise üst mahkemece reddedilmiştir.

Ana muhalefet partisi, her alanda"yalan ve iftira"üzerine politikalar üretmekte, bağımsız yargı tarafından tescillenen yalanlarına devam etmekte,hedefe koydukları kişilere karşı hiçbir etik değer gözetmeksizin saldırmakta ve bu uğurda yalanı dahi meşru görmektedir.

TAZMİNAT ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER DAYANIŞMA VAKFI'NA

Haberin Devamı

Önceki basın açıklamamızda ifade ettiğimiz üzere; davalı CHP'den tahsil edilen tüm bedelin, Sn. Berat Albayrak tarafından Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'na bağışlandığını kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."

SİYASİLERDEN CHP'NİN TAZMİNATA MAHKUM EDİLMESİYLE İLGİLİ PAYLAŞIMLAR

60 bin lira tazminat ödemeye mahkum CHP'nin itirazıyla ilgili üst mahkemenin reddettiği karar siyasilerin de gündemindeydi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler sosyal medya hesaplarından peş peşe paylaşımlar yaptı.

HAMZA DAĞ: YALANCILIKLARI MAHKEMECE TESCİLLENDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Dağ, "MB politikasını manipüle ettiler. Binlerce kez söylersek gerçeğe dönüşür zannettiler; bu yüzden mumları yatsıdan sonra da biraz yandı. Ancak gerçeklerin bir gün ortaya çıkma huyu vardır. Yalancılıkları milletçe zaten tescilliydi. Mahkemede de tescillenmiş oldu." dedi.

MUHAMMET BALTA: TAZMİNAT ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE BAĞIŞLANDI

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da, "Hazineden 128 Milyar dolar paranın kaybolduğuna dair CHP iddialarının iftira olduğu mahkemece tescillendi. CHP bu iftirası nedeniyle 60 Milyar TL taziminata mahkum edildi. Onursuz yalana erdemli cevap: Tazminat şehit yakınları ve gazilere bağışlandı." paylaşımında bulundu.

Haberin Devamı

EMRULLAH İŞLER: FETÖ VE PKK TROLL AĞLARI BU YALANA DESTEK OLDU

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ise, "CHP, hazinenin 128 milyar dolarının kayıp olduğu iftirasını attı. FETÖ ve PKK troll ağları da bu yalana destek oldu. Konu yargıya taşındı. CHP tazminata mahkum edilerek, bağımsız Türk Yargısı tarafından yalancılığı tescillendi." ifadelerini kullandı.