Gündem Makarna nasıl yapılır? Makarna yapımının püf noktaları

Makarna nasıl yapılır? Makarna yapımının püf noktaları

23.04.2018 - 14:55 | Son Güncellenme:

Makarna herkesin sevdiği, yapması son derece basit bir yemektir. Öğrenci evlerinin, yoğun tempoda yaşayan çalışanların kurtarıcı yemeği olan makarna. Yapım aşamasının çok kolay olmasına rağmen kıvamının bir şekilde tutturulamadığı bu yemeği birkaç ipucuyla daha lezzetli hâle getirebilirsiniz.

Makarna nasıl yapılır Makarna yapımının püf noktaları

Makarna nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Orta boy bir tencerede 8 bardak su ile 1 yemek kaşığı tuz karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Bu süreçte tencerenin kapağının kapalı olmasına dikkat edin. Kaynayan suyun içine 250 gr. makarnayı ilave edin. Aldığınız paketin kaç gram olduğuna bakın ve ona göre ayarlama yapmayı unutmayın. Ardından makarnayı yavaşça karıştırmaya başlayın. Bu süreçte karıştırmak oldukça önemlidir, makarnaların birbirine yapışmaması ve kıvamlı olması için oldukça mühimdir. Eğer çubuk makarna yapıyorsanız karıştırma sürecini bir tık daha fazla yapmanız daha uygun olur. Çubuk makarnanın yaklaşık 10-15 dakikalık pişme süresi vardır. Piştikten sonra süzün ve yağlı tencerede kısa süreli biraz daha pişirin.

Makarna yapmanın püf noktaları

  • Tencere seçimi bu noktada oldukça önemlidir. Su yüksekliğinin tencerenin boyutunun 3/4 ‘ünü geçmemelidir. Eğer küçük bir tencere seçerseniz makarnanız taşabilir fakat büyük bir tencere seçerseniz de su miktarı az gelebilir ve yemeğiniz dibine yapışabilir.
  • Tuz makarna için önemlidir. Fakat tuzu ekleme sıranız da oldukça önemlidir. Tuzu, su kaynamadan önce koymamanız gerekmektedir. Tuzu, su kaynadıktan sonra eklemelisiniz.
  • Makarnanın tencereye yapışmaması için tuzla beraber zeytinyağı ilave edebilirsiniz.
  • Makarna yapımı aceleye gelmez. Su tam kaynamadan paketi tencereye boşaltmayın. İyice kaynadıktan sonra ilave etmeniz daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar.
  • Yemeğinizi yaparken altını kısmayın. Ateş hep aynı şekilde kalsın ve tencerenizin kapağı mutlaka kapalı olsun.
  • Yemeğiniz piştikten sonra süzün. Fakat bu süzme işlemi sonrasında yıkamayın. Makarnanızı yıkamak daha sonra sosla yeteri kadar karışmamasına neden olur. Çünkü yüzeyinde bulunan nişasta dokularını da suyla beraber atmış olursunuz. Salatanın yanında yapmadıkça yıkamayı tercih etmeyin.
  • Yemeğinizin lezzetini arttırmak için farklı lezzetlerde soslar yapmak iyi bir tercih olabilir. Bu süreçte tat kalitesini yükseltmek için sosunuzu makarnanızı süzdüğünüz sudan yapabilirsiniz.