Gündem Maliye Bakanlığı E-Bordro uygulaması nasıl kullanılır?

Maliye Bakanlığı E-Bordro uygulaması nasıl kullanılır?

12.11.2016 - 10:07 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı’nın E-Bordro uygulamasından en güncel maaş bordroları görüntülenebiliyor. Ayrıca Maliye Bakanlığı E-Bordro uygulamasından geçmiş dönem maaş bordroları da görülebiliyor. Maliye Bakanlığı’nın E-Bordro uygulaması e-Devlet sisteminden kullanılabiliyor.

Maliye Bakanlığı E-Bordro uygulaması nasıl kullanılır

Maliye Bakanlığı’nın son yıllarda teknolojik odaklı çalışmaları ile birlikte Türkiye’de tüm kamu kurumlarında olduğu gibi bakanlık bünyesinde de daha modern ve daha teknolojik bir yapı oluşturulabilmeye başlandı. Özellikle de elektronik ortam üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması bu alanda gösterilebilecek en somut örneklerden birisi olma özelliğini taşıyor. Her geçen gün hızla gelişen modern teknoloji sayesinde artık insanların yaşamlarının her alanında kendisine en etkin şekilde yer edinen akıllı cihazlar ve internet hizmetleri, kamu alanında bu gibi önemli çalışmaların baş göstermesine yol açıyor.

Haberin Devamı


E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!


EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması sayesinde artık insanların maaş bordrolarını kolay ve hızlı bir şekilde internet ortamı üzerinden görüntüleyebilmeleri sağlanıyor. Özellikle de yaşamın pek çok noktasında insanların gerçekleştirecekleri işlemlerde gereklilik arz eden başlıca resmi evraklardan birisi olarak ön plana çıkan bu konuda elektronik ortam üzerinde sunulan bir dijital hizmet çok büyük bir kolaylık ve avantaj sağlıyor. Bu sebep dolayısı ile de elektronik ortam üzerinde yer alan online e-bordro uygulaması oldukça yoğun ve sık bir şekilde vatandaşlar tarafından kullanılıyor.

Maaş bordrosu, Türkiye’de hem kamu çalışanlarına hem de özel sektör çalışanlarına her ay aldıkları maaş ilişkin olarak veirlmesi yasal zorunluluk taşıyan bir belgedir. Bir maaş bordrosu içerisinde kişinin almış olduğu maaş üzerindeki tüm kesintiler ve diğer rakamlar yer almaktadır. Böylelikle kişinin almış olduğu maaş ilişkin olarak tüm detayları öğrenebilmesi sağlanabilmektedir. Elektronik ortam üzerinde sunulan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması ise sadece kamu personellerine yönelik olarak hizmet veren bir dijital hizmet uygulamasıdır. Bu sebep dolayısı ile de özel sektörde çalışan vatandaşların henüz internet ortamı üzerinde maaş bordrolarını görüntüleyebilme imkanı bulunmuyor.

Kamu çalışanlarının maaş bordro düzenlemelerinin Maliye Bakanlığı tarafından yapılması ve özel sektör çalışanlarının buna dahil olmaması nedeni ile Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro isimli dijital hizmet uygulaması sadece kamu çalışanları tarafından kullanılabiliyor. İnternet ortamı üzerinde kamu çalışanlarına yönelik olarak hizmet veren Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden kullanılabiliyor.

Maliye Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alna e-bordro isimli uygulaması sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla kullanılabiliyor. Günümüz modern Türkiye’sinde internet altyapısını kullanarak vatandaşa kamu hizmetlerini sanal ortam üzerinden sunmayı tercih eden her bir devlet kurumunun dijital hizmet uygulamalarının yer aldığı çatı bir portal olma özelliğine sahip olan e-Devlet sistemi üzerinden güncel aya ait maşa bordrosunu Maliye Bakanlığı’nın bu ekranını kullanarak öğrenmek isteyen tüm kamu çalışanlarının e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekmektedir. Sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde kimlik doğrulaması yaparak giriş yapmak isteyen kamu çalışanları ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘elektronik imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘banka girişi’ yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanabiliyor.