28.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:
KÜLTÜR SANAT SERVİSİ
Dünyada bir romandan esinlenerek kurulan ilk müze olan Masumiyet Müzesi, Çukurcuma’da 1897 yılında yapılmış bir binada yer alıyor.
Pamuk’un romanıyla aynı zamanda üzerinde çalışmaya başladığı ve on iki yılda tamamladığı müzede 100’den fazla eşya bulunuyor. Müze, romanın kahramanları Kemal’in, büyük aşkı Füsun’u hatırlatan eşyaları toplayıp bir müzede bir araya getirmesi fikrini hayata geçiriyor. Orhan Pamuk’un ‘Romanı okuyanlar kadar okumayanların da ilgisini çekecek bir yer’ dediği müzede, 1950-2000 yılları arasındaki gündelik hayatı anlatan eşyalarla birlikte fotoğraf ve filmler de var.
Pazartesi günleri kapalı olan müzeye, Pamuk’un “Masumiyet Müzesi” kitabının son sayfalarında yer alan biletle ücretsiz giriş yapılabilecek. Kitaba sahip olmayanlar ise Masumiyet Müzesi’nin biletlerini müze gişesinden ya da MyBilet üzerinden satın alabilecekler. Bilet fiyatlandırmasının 15, öğrenci için 10 ve yabancı ziyaretçiler için 25 TL olduğu müzenin internet sitesinin adresi ise: www.masumiyetmuzesi.org.