Gündem MEB açıkladı: 2019 Bursluluk sınav sonuçları tarihi... (İOKBS)

MEB açıkladı: 2019 Bursluluk sınav sonuçları tarihi... (İOKBS)

07.07.2019 - 16:53 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan 5,6,7,8, hazırlık sınıfı, 9 ,10 ve 11. sınıfları ilgilendiren bursluluk sınavı 2 Haziran 2019 tarihinde uygulandı. Bursluluk sınavına katılanlar sınav sonrasında, sınav sonuçları için arayışa geçti. Peki bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB açıkladı: 2019 Bursluluk sınav sonuçları tarihi... (İOKBS)

Bursluluk sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih MEB tarafından açıklandı. 2 Haziran tarihinde gerçekleştirilen Bursluluk sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlaru Bursluluk sınavı kılavuzu aracılığı ile adaylara duyuruldu. Peki Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İOKBS sonuçları 22 Temmuz 2019 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir.

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecektir.

BURSLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bursluluk hakkı, sınavı kazanan öğrenciye ait evrakın e-Burs modülü üzerinden okul müdürlüğünün 30 Eylül 2019 tarihine kadar onaylamasından sonra 01 Ekim 2019 tarihi itibarıyla başlayacaktır.

Bursun devamı, kesilmesi ve itirazlar

Bursun devamı, kesilmesi ve itirazlara ilişkin iş ve işlemler Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’nin 18’inci maddesine göre yapılacaktır.