Gündem Melis İsminin Anlamı Nedir? Melis Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

Melis İsminin Anlamı Nedir? Melis Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

25.09.2023 - 12:21 | Son Güncellenme:

Melis, son zamanlarda en çok kullanılan ve beğenilen kız bebek isimlerinden biridir. Özellikle güzel anlamları yönü ile tercih edilen bir isim olan Melis'in ne anlama geldiğini öğrenebilir ve buna göre çocuğunuza bu ismi verebilirsiniz. Sizler için Melis ne demek? Melis isminin anlamı nedir detayları ile derledik. 

Melis İsminin Anlamı Nedir Melis Ne Demek, Ne Anlamına Gelir

Melis, kız bebeklerine konulan modern isimler arasında son zamanlarda favori isimlerden biri. Ünlü sanatçılarda yeni doğan kız bebeklerine bu ismi vermektedir. Okullarda da kız çocuklarına verilen isimler arasında Melis isminin sayısının arttığı fark edilmektedir. Kulağa hoş gelmesi yanında güzel olumlu anlamları ile de sevilen ve beğenilen bir isim. 

Haberin Devamı

Melis ismi; bal, bal arısı anlamlarına gelmektedir. Birinci anlamı; bal, tatlı şey, can olarak ifade edilmektedir. İkinci anlamı ise bal arısı olarak bilinmektedir. Üçüncü anlamı çayır, çimenlik olarak açıklanmaktadır. Dördüncü ve bilinen son anlamı ise oğul otu olarak kaynaklar da açıklanmaktadır. 

 Melis Ne Demek?

 Melis sözlükte genel olarak kullanıldığı cümleye bağlı olarak anlam kazanmaktadır. Melis ismi, bazı kaynaklarda ise yaprakları limonu andıran kokuda bir bitki olarak ifade edilmektedir. Melis isimli kişilerin isim analizlerinde; duygusal bakımdan oldukça güçlü bir yapıda oldukları, zeki kişiler olarak zekalarını olumlu yönde kullandıkları, sanatsal alanda yeteneklerini en iyi şekilde sergiledikleri, sorunlara pratik çözümler bulabildikleri tespit edilmiştir. 

Haberin Devamı

 Melis İsmi Kur’an’da Geçiyor mu?

Melis ismi, Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Arapça kökenli değildir. Rumca kökenli bir isimdir.