Gündem Memurlar için ne zaman emekli olurum uygulaması

Memurlar için ne zaman emekli olurum uygulaması

06.02.2016 - 12:17 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulaması sadece memurlar için değil Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak prim yatıran herkes için geçerlidir. Bu uygulamaları nereden nasıl kullanacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Memurlar için ne zaman emekli olurum uygulaması

Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmetlerinden en önemlisi vatandaşların sosyal güvencelerini sağlamaktır. Sosyal Güvenlik Kurumunun bir diğer hizmeti ise sosyal güvenceleri olan vatandaşların emeklilik yaşı geldiğinde emekli yapmaktır. Yani Sosyal Güvenlik Kurumun hizmet alanı baya fazladır. Sosyal Güvenlik Kurumu emekli olabilmek için iki önemli şart belirlemiştir. Bu şartlardan ilki ve en önemlisi emeklilik yaşıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik için belirlemiş olduğu en önemli şart emeklilik yaşıdır. Yani emeklilik yaşınız gelmeden emekli olamazsınız.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik için doldurulması gereken yaşı kadınlarda ve erkeklerde farklı olarak belirlemiştir. Sosyal Güvenlik Kurumu kadınlar için belirlediği emeklilik yaşı 55 iken erkekler için belirlediği emeklilik yaşı 60 olarak belirlemiştir. Yani bu yaşları dolduran vatandaşlarımız bağlı oldukları kurumdan emekli olabilir ve emekli maaşı alabilir. Sosyal Güvenlik Kurumunun belirlemiş olduğu diğer şart ise yatırılması gereken prim miktarlarının tamamlanmasıdır. Sosyal Güvencenizi sağlamak için ve emekli olabilmek için bağlı olduğunuz kuruma her ay prim veya sigorta yatırmanız gereklidir. Bu yatırdığınız primler tamamlandığı zaman ve emeklilik yaşınız geldiği zaman bağlı olduğunuz kurumdan emekli olabilirsiniz ve emekli maaşı alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumların birleşmesi ile kurulmuştur. Bu kurumlara bağlı şekilde çalışan vatandaşlar işlemlerinin hepsini Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirebilmektedir. Tüm sigorta ve emeklilik işlemlerinizi Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet alanı çok fazla olduğu için kurum içinde kalabalıklar oluşabilir. İnsanlar bu yüzden sıra beklemek zorunda kalmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu bu durumun önüne geçebilmek için internet üzerinden bir çok uygulama geliştirmiştir. Vatandaşlar bu uygulamalar sayesinde bazı emeklilik ve sigorta işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmeden internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. İnternet üzerinden bir çok hizmeti olan Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamalarını kullanabilmek için bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinizi biliyor olmanız gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamalarından en çok kullanılanları ise emekli maaşı sorgulama, emekli maaşı hesaplama, SGK borç sorgulama ve ne zaman emekli olurum uygulamalarıdır. Bu uygulamaları kullanarak bir çok sigorta ve emeklilikle ilgili bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum programı sayesinde emekli olabileceğiniz yaşı öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız bu hesaplama programına giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Bu hesaplama programını kullanabilmek için bazı sigorta bilgilerinizi bilmeniz gereklidir. Bilgilerinizi biliyor iseniz hesaplama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu ne zaman emekli olurum uygulamasını her kurum için farklı şekillerde tasarlamıştır. Vatandaşlar bağlı oldukları kurumun internet uygulamasına giriş yaparak ve bazı bilgilerini girerek emeklilik yaşını hesaplayabilirler.

Haberin Devamı

SSK ya bağlı olan vatandaşlar ne zaman emekli olurum uygulamasının SSK için olanına girdikten sonra ilk başta üst taraftaki bilgileri girmelidir. Cinsiyetinizi seçtikten sonra doğum tarihinizi ve hizmete başlama tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Sağ tarafta bulunan maluliyet durumu ve erken yaşlanma durumunu seçmelisiniz. Bu bilgileri girdikten sonra alt tarafta bulunan mevcut bilgiler kısmını doldurmanız gereklidir. Mevcut bilgiler kısmında SSK prim ödenen gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik olarak geçirdiğiniz gün sayısı, fiili gün sayınız ve yurt dışı gün sayınızı girmeniz gereklidir. Son olarak 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak girdikten sonra ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar ne zaman emekli olurum uygulamasının bağ-kur için olanına girdikten sonra emeklilik bilgileri bölümünden emeklilik türü, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerini girmelidir. Özel durum bilgileri bölümüne maluliyet durumu varsa derecesi ile birlikte, erken yaşlanma var ise bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. Bakıma muhtaç malul çocuğunuz var ise bunu da seçeneklerden seçmelisiniz.

Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar da aynı şekilde internet üzerinden kendi kurumları için geliştirilmiş olan emeklilik yaşı hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra ilk olarak doğum tarihi bilginizi girmeniz gereklidir. Daha sonra cinsiyetinizi seçmelisiniz. Hizmete başlangıç ve bitiş tarihinizi gün, ay ve yıl olarak girdikten sonra son olarak hizmet türünüzü seçmeniz gereklidir. Bu işlemlerden sonra ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Yazarlar