Gündem Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayımladı! Perşembe gününden itibaren değişiyor

Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayımladı! Perşembe gününden itibaren değişiyor

10.12.2023 - 19:17 | Son Güncellenme:

Meteoroloji tarafından haftalık hava durumu raporu yayımlandı. Yeni rapora göre perşembe gününden itibaren hava sıcaklıkları artacak. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "İç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Perşembe gününden itibaren kuzey, iç ve batı kesimlerde artacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor." denildi.

Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayımladı Perşembe gününden itibaren değişiyor

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmeye göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu karadeniz'in batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Denizli, Afyonkarahisar, Ordu, Tokat ve Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Antalya çevreleri, Muğla Kıyıları ve Mersin'in Batısında yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz'in Toroslar mevkiinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun puslu yer yer sisli geçecegi bekleniyor

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Muğla'nın kıyı ilçelerinde (Marmaris, Ula, Datça, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye), Pazartesi sabah ilk saatlerden itibaren Antalya çevreleri ile Mersin'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Pazartesi günü için Antalya, Muğla ve Mersin'e sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yapıldı.

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "İstanbul’a kar gelmiyor. Gelen sistemler Akdeniz üzerinden geldiği için kar değil yağmur yapıyor. Cuma gününe kadar sıcaklık 12-13 derece, cuma günü de 18 dereceye kadar çıkacak İstanbul’da. Lodos da gelecek ama kuzeye dönüyor rüzgar ve sıcaklıklar süratli şekilde düşecek. Türkiye genelinde 8-9 derecek düşecek sıcaklık. Cumartesi, Pazar gününden itibaren Türkiye’ye kar gelecek ama İstanbul’a gelmeyecek. İç Anadolu, İç Ege, Marmara güneyi ve doğusunda, Doğu Anadolu’da kuvvetli kar yağışı görülecek. Ulaşımda etkisi olur. İç Anadolu, Trakya ve Ege’de sis meydana gelecek. Ulaşımda etkisi olabilir. Nemden dolayı da biraz daha üşüyoruz. Yağışsız geçecek bir Türkiye olacak. Cuma gününden sonra hızlı düşüş var. İç Anadolu’da kar yağışı olacak"

Haberin Devamı

Kar yağışı yumuşak havalarda fazla olur. Anadolu'da çok fazla kar yağabilir. İstanbul’a kar ne zaman gelecek? Şöyle baktığımızda bu ay kar görünmüyor. Yeni yılda yağar. İstanbul’a muhakkak kar yağar.

Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayımladı Perşembe gününden itibaren değişiyor

MARMARA
Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde puslu yer yer sisli geçeceği bekleniyor.

EGE
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerin puslu yer yer sisli geçeceği bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralık yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Antalya çevreleri ile Mersin'in batısında yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Antalya'nın Toroslar mevkiinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde puslu yer yer sisli geçeceği bekleniyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in batısı ile Ordu ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, doğusunun iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı çok bulutlu, Malatya çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde puslu yer yer sisli geçeceği bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayımladı Perşembe gününden itibaren değişiyor

SAKARYA

Sakarya’nın Karasu ilçesinde rüzgarla birlikte oluşan akıntı nedeniyle halatlarından kopan tekneler nehir üzerinde sürüklendi. Balıkçılar sürüklenen tekneleri denize ulaşmadan son anda kurtardı.

Haberin Devamı

Sakarya’da etkili olan rüzgar nedeniyle oluşan akıntıyla birlikte Sakarya Nehri üzerinde balıkçı teknelerinin bazılarının kıyıya bağlı olan halatları koptu. Halatlarından kopan tekneler nehir üzerinde sürüklenmeye başladı. Sürüklenen tekneler nehir üzerinde halatlı bulunan başka teknelere çarparak hasar gördü. Balıkçılar, başka tekneler yardımıyla sürüklenen teknelerine denize ulaşamadan kurtarıldı. Teknelerin nehir üzerinde sürüklendiği o anlar kameralara yansıdı.