Gündem MHRS Kurum giriş ekranına nasıl ulaşılır?

MHRS Kurum giriş ekranına nasıl ulaşılır?

14.03.2016 - 22:00 | Son Güncellenme:

Merkezi Hekim Randevu Sistemi yani MHRS online hastane randevu merkezidir. Buradan randevu aldığınızda hastane sıralarında beklemek durumunda kalmayacaksınız. Devamı haberimizde.

MHRS Kurum giriş ekranına nasıl ulaşılır

Günümüzde çok önemli bir yere sahip olan sağlık sektörü alanında yapılmış olan birçok yenilik ve kolaylık vardır. Çağımızın en önemli buluşu internet sayesinde artık neredeyse bütün işlerimizi internet üzerinden yapabilmemiz mümkün bir hala gelmiştir. İnternet üzerinden sağlık sektörü alanında da birçok sorgulama işlemi yapabilmemiz mümkündür. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık alanında yapılmış olan en büyük kolaylık MHRS yani Merkezi Hekim Randevu Sistemi’dir.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

MHRS yani açılımı ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi, vatandaşların randevulu olarak muayene olmasını sağlayan bir randevu alma sistemidir. Randevunuzu alırken hekiminizi yani doktorunuzu kendiniz seçebilir, saatinizi de size uygun olarak seçebilirsiniz. MHRS randevu sisteminden muayene olacağınız hastaneyi bile seçebilmeniz mümkündür. Artık hastanede saatlerce bekleme günleri sona ermiş bulunmaktadır. Sıra beklemeden sadece randevunuzun olduğu saatten 10 – 15 dk erken gelmiş olmanız sizin için büyük bir vakit kazancı sağlamaktadır. MHRS randevu sistemi üzerinden aldığınız randevuyu aldığınız tarih öncesine kadar üzerinde oynamalar yaparak değiştirebilmeniz mümkündür. Hatta randevunuzu iptal edebilme şansınız da vardır.

Haberin Devamı

MHRS Nasıl Kullanılır?

MHRS randevu sistemini kullanabilmek için öncelikle bir üyeliğinizin olması gerekmektedir. Veya E-Devlet sistemi üzerinden de bu siteye bağlanabilmeniz mümkündür. Site içi üyelik için; MHRS sitesine giderek açılan sayfada bulunan “Üye Olun” seçeneğine tıklayıp, formu doldurdurarak üye olabilir ve siteye giriş yapabilirsiniz.

E-Devlet sistemi ile giriş yapmak için ise bir E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. Şifreniz yoksa yukarıda belirttiğimiz yöntem ile de giriş yapabilirsiniz. Ancak E-Devlet sistemi üzerinden giriş yapmak isterseniz mutlaka bir E-Devlet şifresi edinmeniz gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi size yakın bir PTT yani postane şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte giderek alabilirsiniz. Kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında alacağınız E-Devlet şifresini 22 E-Devlet uygulamasında da kullanabilirsiniz. Şifre size özeldir ve başka biri adına kullanılamamaktadır. Bu nedenle kimseyle paylaşmamanızı öneririz.
Şifrenizi aldıktan sonra MHRS randevu sisteminin sayfasını açınız. Sayfa üzerinde buluna “E-Devlet ile giriş” seçeneğini seçiniz. Daha sonra açılacak sekme üzerinde bulunan alanlara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazmanız istenecektir. İlgili alanlara T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazdıktan sonra sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak MHRS randevu sistemine E-Devlet sistemi ile giriş yapmış olacaksınız.

Haberin Devamı

Her iki yolla da girişinizi yaptıktan sonra açılacak olan MHRS sisteminden randevu alabilmek için ilk olarak bulunduğunuz ili ve buna bağlı olarak bulunduğunuz ilçeyi seçiniz. Daha sonra muayene olmak istediğiniz alanı seçiniz. Muayene olacağınız alanı seçtikten sonra muayene olmak istediğiniz hastaneyi seçiniz. Hastane seçiminden sonra uygun olan doktorlar bölümünde bulunan doktor isimlerinden istediğiniz herhangi birini seçiniz. Seçiminizi yaptıktan sonra son olarak uygun olan tarihler ve uygun tarihlerde bulunan randevuların saatleri kısmından size uygun olanı seçerek randevunuzu alabilirsiniz. Randevu bilgileriniz bir ekranda görünecektir ve onaylayıp, onaylamadığınız sorulacaktır. Onayla dediğiniz takdirde randevunuz sisteme kaydedilmiş olacaktır.
#kontrolok