Gündem Millet İttifakı ‘karar ver’ diyecek

Millet İttifakı ‘karar ver’ diyecek

18.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeni mottosu ‘karar ver’ olarak belirlenen kampanya sürecinde miting yerine kadınlar, gençler ve esnaf ile buluşmalar gerçekleştirilecek, deprem bölgesi ziyaret edilecek, daha sert ve net mesajlar verilecek.

Millet İttifakı ‘karar ver’ diyecek

Mehtap Gökdemir - Millet İttifakı liderleri, Cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk tur sonuçlarını masaya yatırmak ve 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tura kadar izlenecek stratejiyi belirlemek üzere dün bir araya geldi. İttifakın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı partisinin Genel Merkezi’nde ağırladı. Liderler önceki buluşmalarının aksine CHP binasına otoparktan giriş ve çıkış yaparak, görüntü vermedi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından bir açıklama yapılmadı. Toplantıda ikinci turda izlenecek kampanyanın genel çerçevesi çizildi. Kılıçdaroğlu bugün saat 12.00’de düzenleyeceği basın toplantısıyla yeni kampanyayı açıklayacak. Edinilen bilgiye göre; miting yapılmayacak. Miting dışındaki diğer iletişim ve etkileşim yöntemleri kullanılacak. Kılıçdaroğlu, nokta atışı yapılacak illere gidecek. Kadınlar, gençler ve esnaf ile buluşmalar gerçekleştirilecek. Deprem bölgesine liderler ziyaretler yapacak. Daha sert ve net söylemler verilecek. Ekonomik vaatler dile getirilecek. Kampanyanın mottosu da “karar ver” olacak. Vatandaşa, “Karar ver, nasıl bir Türkiye istiyorsun, nasıl yaşamak istiyorsun” şeklinde mesajlar verilecek. Sandık güvenliği için yeni tedbirler alınacak. Milletvekilleri, belediye başkanları görevli oldukları illerde çalışacak. Her gün akşam rapor sunulacak. Parti yöneticileri hatta genel başkanların seçim gecesi sandıkları gezmesi formülü masaya geldi, ancak karar verilmedi. Cumhur İttifakı kanadının “Millet İttifakı’nı HDP ile ilişkilendirme” söylemine karşı daha net mesajlar verilecek, sığınmacılar ve göçmenlerin gönderileceğine dair mesajların altı çizilecek.

Haberin Devamı

Yeni görevlendirme

CHP’de kampanya içinde Engin Özkoç ve Bülent Tezcan’a yeni görev verildi. İYİ Parti, DEVA, Saadet, Gelecek ve DP’deki ekipler Özkoç ve Tezcan ile bağlantıya geçecek, kampanya koordinasyonunu bu iki isim sağlayacak. Öte yandan Tuncay Özkan’ın görevden alındığı iddiaları da yalanlandı.

‘Vatanını seven sandığa gelsin' 

Kılıçdaroğlu, toplantı öncesi sosyal medya hesabından “Türkiye İçin Karar Ver” notuyla bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu video mesajında seçmenlere şöyle seslendi:

“Buradan herkese sesleniyorum. Biz bu vatanı sokakta bulmadık. Bugün 10 milyon düzensiz mülteciyi içimize sokan bu zihniyete vatanımızı bırakmayacağız. ‘Sınır namustur’, böyle söyledik; namusumuzu korumaktan aciz, her gün akın akın damarlarımıza sızan bu başıbozuk insan selini seyreden, yarın bir gün 10 milyondan 30 milyona çıkıp bekamızı tehdit edecek bu mülteci akını karşısında, ithal oy ümidi uğruna kılını kıpırdatmayanlara vatanımızı bırakmayacağız.

Haberin Devamı

‘Mutlaka kazanacağız’

Kadınlara eşya gibi bakıp, onları sahiplendireceğini söyleyenlere, kadınları domuz bağı ile katledenlere, küçücük çocuklara, evlatlarımıza göz koyanlara vatanımızı bırakmayacağız. Daha düne kadar BOP’un Eş Başkanı olan, şimdilerde ise kapısında el pençe divan durduğu Rusya’nın güdümüne giren çakma bir dünya liderine vatanımızı bırakmayacağız. On binlerce vatandaş depremde canından olurken, korkusundan deprem sabahı askere ‘Dur’ emrini veren, insanlar enkaz altında yardım beklerken kan satan, çadır satan bu zihniyete vatanımızı bırakmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarını işine geldi mi Kürt, işine gelmedi mi PKK’lı; işine geldi mi mütedeyyin, işine gelmedi mi FETÖ’cü diye yaftalayan bu zihniyete vatanımızı bırakmayacağız. Amerika ve FETÖ’yle işbirliği yapıp milli orduya kumpas kuranlara, Balyoz’da, Ergenekon’da vatansever subaylarımızı hapse tıkanlara, ordunun en mahrem yeri olan Kozmik Oda’yı, evet Kozmik Oda’yı namertlere açıp, onlarca vatansever istihbaratçının şehit edilmesine neden olanlara vatanımızı bırakmayacağız. Bu vatanın gerçek sevdalıları, bedel ödeyenler; türlü yalanlarla, yanlış algılarla sureti muhalefetten görünenlerle sizi oyalamak istiyorlar. Ve siz gençler; ayağa kalkın ayağa, ölü toprağını atın üstünüzden. Vatanını seven sandığa gelsin. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Mutlaka ama mutlaka kazanacağız. Mutlaka.”

 

Yazarlar