Gündem MİT'ten nokta operasyon! İzzettin İnan etkisiz hale getirildi

MİT'ten nokta operasyon! İzzettin İnan etkisiz hale getirildi

17.07.2022 - 09:32 | Son Güncellenme:

MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Duhok-Gara bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonda terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden İzzettin İnan etkisiz hale getirildi. Operasyon sonrası PKK elebaşlarından Murat Karayılan ile ilgili dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

MİTten nokta operasyon İzzettin İnan etkisiz hale getirildi

PKK-HPG Askeri Konsey Üyesi ve Apollo Akademiler sorumlusu Dersim Malatya Kod İzzettin İnan, MİT'in Irak/Duhok-Gara alanında gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirildi.

STRATEJİK BİR HEDEF

Haberin Devamı

MİT, İzzettin İnan'ın faaliyetlerini uzun yıllar takip etti. Sofi Nurettin kod Halef El Muhammed'in Mayıs 2021'de etkisiz hale getirilmesi sonrasında Apollo Akademiler sorumluluğuna getirilen İzzettin İnan, etkisiz hale getirilmesi gereken stratejik bir hedef olarak değerlendirildi.

İzzettin İnan'ın etkisiz hale getirilmesi amacıyla MİT'in Gara alanındaki saha ajanları görevlendirildi. Saha ajanları aylarca süren çalışmaları neticesi İzzettin İnan'ın en yakınına kadar girerek güven kazandı. MİT, İzzettin İnan'ın faaliyetlerini en ince detayına kadar öğrenmesi akabinde operasyon için en doğru anı belirledi.

İzzettin İnan'ın, örgüt kadrolarına verilecek eğitim hazırlıkları kapsamında iki örgüt kadrosuyla toplantı halinde olduğu bilgisinin alınması üzerine, planlanan operasyon hayata geçirildi ve teröristler etkisiz hale getirildi.

Operasyonun başarıyla tamamlandığının teyit edilmesi üzerine, MIT operasyonda görev alan sahadaki ajanlarını, planlandığı şekilde Gara alanında güvenli bir şekilde çıkardı.

Haberin Devamı

MİTten nokta operasyon İzzettin İnan etkisiz hale getirildi


İZZETTİN İNAN KİMDİR?

İzzettin İnan, örgüte 1992 yılında katıldı. 2004 yılında Serhat Eyaleti sorumlusu olarak görevlendirildi ve 2008 yılına kadar güvenlik güçlerimize yönelik Serhat Eyaleti'nde gerçekleştirilen eylemlerin talimatını verdi.

Örgütün Amanoslar açılımı kapsamında, 2008 yılı sonlarında Amanoslar Sorumlusu olarak gönderildi. 2012 yılında Irak kuzeyine giden İzzettin İNAN, 2014 yılında Suriye'de görevlendirildi.

İzzettin İNAN Suriye'de, 2014-2017 yıllarında Afrin Eyalet, 2018 Tabka Saha, 2019-2020 yıllarında ise Fırat Bölge sorumlusu olarak faaliyet yürüttü. Örgüt üst yönetimince 2020 yılında Irak Gare alanında görevlendirildi.

İzzettin İNAN, 2021 yılında örgüt kadrolarına ideolojik ve silahlı eğitimlerin verildiği örgüte ait Apollo Akademiler sorumluluğuna getirildi. İzzettin İnan, örgütün bütün silahlı faaliyetlerinin yönetildiği HPG Askeri Konseyi üyesiydi.

KARAYILAN'IN KORKUSU

MİT, örgütün kendisini güçlü gördüğü, yeni kadroların ideolojik ve askeri eğitimler aldığı Apollo Akademileri'nin işlevsiz hale getirilmesine yönelik stratejik hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Hedefe ulaşmak amacıyla ilk önce Sofi Nurettin kod Halef El Muhammed, sonrasında kadın sorumlu Berfin Nurhak Kod Hanım DEMİR ve son olarak göreve yeni getirilen Dersim Malatya Kod İzzettin İnan etkisiz hale getirildi. MİT'in örgüt yöneticilerine yönelik yaptığı seri operasyonlarla, göreve gelecek üst düzey örgüt kadrolarına da sıranın kendilerinde olduğu mesajını net şekilde vermeye devam ettiği belirtiliyor.

Gerçekleştirilen stratejik operasyonlar neticesinde, eğitmen ve genç örgüt kadrolarının intikallerinde aksamalar yaşandığı, eğitimlerden istenilen verimin alınamadığı, ayrıca Murat Karayılan'ın, örgüt kadrolarını yaşanan başarısızlıktan ötürü suçladığı öğrenildi.

Örgüt yöneticileri arasında ise; Murat Karayılan’ın ölüm korkusundan mağaradan çıkamadığı, geçmiş yıllarda Apollo Akademilerinde eğitim alan örgüt kadrolarıyla bir araya geldiği, ancak uzun süredir kadrolarla temas kuramadığı, yönetici kadroları gözünü kırpmadan feda ettiği, sonrasında da yaşanan kayıplardan ötürü yine örgüt kadrolarını suçladığı yönünde eleştirilerin dile getirildiği öğrenildi. Güvenlik kaynakları, örgüt yönetiminin eleştirel tavrının Murat Karayılan'ın otoritesini sarstığı ve örgüt üzerindeki hakimiyetini erozyona uğrattığını vurguluyor.