Gündem MOSSAD ajanı, sağlık müdürlüğünde çalışmış

MOSSAD ajanı, sağlık müdürlüğünde çalışmış

08.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul merkezli 8 ilde geçen hafta İsrail istihbaratı MOSSAD için ajanlık yapanlara düzenlenen operasyonda detaylar ortaya çıktı.

MOSSAD ajanı, sağlık müdürlüğünde çalışmış

FERİT ZENGİN - 34 casusun yer aldığı iki hücreden birinin başını çeken tutuklu Hazem Elgayyar isimli Filistinli’nin Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde çalıştığı ortaya çıktı. Elgayyar’ın savaşta yaralanıp, Türkiye’ye tedaviye getirilen Filistinlileri MOSSAD’a bildirip para aldığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Elgayyar’ın eşi, tutuklu Amıne Mohamed’in (38) de ajanlık yaptığı, Truecrpyt isimli kripto programı kullandığı ve çiftin MOSSAD’la para alışverişini bu sistem üzerinden yaptıkları tespit edildi.

Mesaj trafiği

Türkiye’ye kaçak giren ve MOSSAD ajanlığından tutuklanan Filistinli Luey M.’nin (44) telefonundan ise Brüksel’deki MOSSAD memuruyla yaptığı mesaj trafiği çıktı. Telefon fihristinde “Sare Belçika” olarak kayıtlı MOSSAD ajanına ait numaranın aynı operasyonda tutuklanan Halid H. isimli Filistinli’de de olduğu saptandı.

Türk de var

Halid H.’nin telefon fihristinden çıkan bir başka ilginç isim ise gözaltına alınan Cemile Türk isimli ajan oldu. Türk’ün MOSSAD’ın Hamas Masası’na bakan görevlilerle telefon trafiği tespit edildi. MOSSAD’ın yönlendirdiği tutuklu Filistinli Israa K. (24) adlı genç kızın ailesi tarafından hakkında kayıp başvurusu yapıldığı ortaya çıktı. 

Haberin Devamı

Bilgileri sattı

Çökertilen iki ajan hücresinden sabotaj ağının başında bulunan ve uzun süredir Türkiye’de yaşayan Beyrutlu Muhammed Bilik’in  bir dernekte düzenlediği toplantılara katılanların bilgilerini MOSSAD’a  sattığı ortaya çıkarıldı. Türk vatandaşlığına geçen Bilik’in, İsrail zulmünü duyuran Uluslararası İrade Gençlik Derneği’nde çalıştığı öğrenildi. 500 dolar aldığı belirlenen Bilik, parayı Kanada vatandaşı olan MOSSAD ajanı Cemal Hammud’dan aldığını itiraf etti.

Tutuklanan ve Lübnan’daki Jinan Üniversitesi mezunu olan Kadir Aydın’ın MOSSAD için İstanbul’daki Filistinli öğrenciler hakkında bilgi topladığı belirlendi. İstanbul’da Filistinli öğrencilere burs veren Umut Eğitim Vakfı’nda çalışan Aydın’ın Filistinli öğrencilerin bilgilerini İsrail’e sattığı belirlendi.

MOSSAD memuru

İsrail İstihbarat Servisi Çevrimiçi Operasyon Merkezi (İÇOM) adına muhalif Musevilerle ilgili bilgi temin edip satan Muhammed A.’nın Hamas Masası’nda görevli MOSSAD memuru ve İsrail Çevrimiçi Operasyon Birimi (İÇOM) mensubu olduğu ortaya çıktı.

MOSSAD adına çalışan Amal Siala’nın, MOSSAD’ın istediği noktaların fotoğraflarını gönderdiği tespit edildi

Haberin Devamı

Emlakçı Türk

Türk kökenli kişilerden birisinin ise emlakçı Ahmet Furkan A. (27) olduğu ve İsrail istihbaratına çalışan Alperen E., Muhammed El-Muhammed El H., Ayman İ.’den para aldığı saptandı. Sahibinden.com uygulaması üzerinden tanıştığı ve adını “Erol” olarak bildiği bir kişinin kendisinden Başakşehir’deki P.M. ve E.İ. isimli sitelerin fotoğraflarını çekmesini istediği ve sitede oturan kişilerin yüzde kaçının yabancı olduğuna dair rapor topladığını itiraf etti. A. bunun için ödeme aldığını söyledi.