Gündem MSÜ tercih sonuçları açıklandı

MSÜ tercih sonuçları açıklandı

14.06.2019 - 08:54 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih sonuçları ile ilgili beklenen açıklama geldi. Sonuçlar bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu.

MSÜ tercih sonuçları açıklandı

29 Nisan 2019 - 17 Mayıs 2019 tarihlerinde tercihlerini tamamlayan adaylar için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları elektronik ortamda erişime açıldı.

Haberin Devamı

TERCİH SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2019 YILI ASKERİ ÖĞRENCİ TEMİNİ

MSB Milli Savunma Üniversitesi 2019 Yılı Askeri Öğrenci Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri 24 Haziran - 26 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. MSÜ Harp Okulları ve Meslek Yüksek Okullarına başvuran adaylar, tercih ettikleri okullar ve MSÜ-2019 puan türleri göz önüne alınarak en yüksek puandan başlayarak sıralanmıştır.

Seçim Aşaması Faaliyetlerine çağrılan adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte Kara Harp Okulu Komutanlığı (Bakanlıklar/Ankara) adresinde hazır bulunacaklardır.

Seçim Aşaması Faaliyetleri

Hava Harp Okulu adayları için;
1. GÜN : Evrak Kontrolü, Fiziki Değerlendirme, Kişilik Değerlendirme Testi ve

Haberin Devamı

Fiziki Yeterlilik Testi.
2. GÜN : Psikomotor Testi
3. GÜN : Mülakat, Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu tercihi olan adaylar için) ve Hastane Sevk aşamalarından oluşmaktadır.