Gündem Mülteciler için Kilis’e AB finansmanlı hastane

Mülteciler için Kilis’e AB finansmanlı hastane

07.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği’nin (AB) Mülteciler İçin Mali Yardım Programı (FRIT) kapsamında  inşa edilen 400 yataklı Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesi dün düzenlenen törenle açıldı.

Mülteciler için Kilis’e AB finansmanlı hastane

HANDE ATILGAN Kilis - Suriye sınırına 108 kilometre mesafede bulunan ve nüfusunun yüzde 40’ı zorunlu göçmenlerden oluşan Kilis’te FRIT’in 50 milyon euroluk finansmanıyla yapılan hastane günlük 5 bin kişilik kapasiteye sahip. 19 dalda poliklinik servisi olan ve yoğun bakımla birlikte 400 yatağı bulunan tesisin açılışına video mesaj gönderen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İleri teknolojiyle tüm nüfusu kapsayan sağlık hizmeti sunma” mesajı verdi. Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay da konuşmasında, “Ülkemizde sunulan göçmen sağlığı hizmetleri Dünya Sağlık Teşkilatı’nın da kabul ettiği bir başarı hikâyesidir. Göçmen sağlığı merkezlerimiz dünyada tek ve oldukça başarılı rol model olup hâlihazırda 30 ilde 187 göçmen sağlığı merkezi ile yaygınlaştırılmıştır” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Hatay’ın ardından FRIT kapsamında Kilis’te inşa edilen ikinci hastanede de boyutları görece küçük olsa da tasarımları itibarıyla şehir hastaneleri baz alındı. 

Mülteciler için Kilis’e AB finansmanlı hastane