Gündem Murat Kurum: 2019 ila 2024 yılları arası İstanbul için kaybedilmiş zaman

Murat Kurum: 2019 ila 2024 yılları arası İstanbul için kaybedilmiş zaman

27.01.2024 - 23:20 | Son Güncellenme:

Murat Kurum, ‘’İstanbulluların gündeminde olmayan bir şey asla ve asla bizim gündemimizde olmayacak. İstanbul’un geleceği, bizim, yani derdi hizmet olan AK Parti’nin hedefidir, gayesi eser olan Cumhur ittifakının hedefidir.’’şeklinde konuştu.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Büyük Birlik Partisi 31. Kuruluş Yıldönümü toplantısına katıldı. Kurum'u BBP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Dursun Çağlayan, BBP Genel Başkan Yardımcıları Yaşar Sayan, Selim Şimşek, Osman Tüfekçi, Hayati Örencik karşıladı.

Haberin Devamı

Kur-an'ı Kerim tilavetiyle başlayan program, BBP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Dursun Çağlayan, Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ali Talip Özdemir'in konuşmasıyla devam etti.

Ardından kürsüye davet edilen Kurum, konuşmasının başında şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nu şükranla, rahmetle ve minnetle yad ettiğini belirterek, "Biz çok iyi biliyoruz ki; Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun ismi, Türk milletinin gönlünde, kalbinde daima yaşayacaktır, ilelebet var olacaktır." dedi.

Kurum, "Biz de bu ülkeye hizmet etmiş güzel adamların yolundan gitmek için; bu milletin dualarında yer almak için; ‘Gazi alperenler, işe koyulu. Gayrı söze vakit, az verilmeli’ diyoruz; her sabah bu şuurla İstanbul için yollara düşüyoruz." sözleriyle Alperenlere seslendi.

Haberin Devamı

Murat Kurum: 2019 ila 2024 yılları arası İstanbul için kaybedilmiş zaman

Murat Kurum, "İşte bu yüzden annelerimizin, emeklilerimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın; İstanbul’da yaşayan herkesin mutlu olacağı adımlarımızla, İstanbul’un hayır duasını alacağız." dedi.

Kurum," Çünkü; 2019 ve 2024 yılları arasında geçen zaman; İstanbul için “Kaybedilmiş Zaman”dan ibarettir. Son beş sene, aziz İstanbul’un “Tahribat Dönemi”nden başka bir şey değildir." dedi.

"İstanbul’a olan sevdamızı 10 temel başlıkta milletimizle paylaştık"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen vizyon programında İstanbul'a dair projelerini paylaştığını belirterek, "Geçtiğimiz üç haftada; hep birlikte, İstanbul sevdalılarıyla; bu şehrin her yerinde, çok büyük bir heyecanla, coşkuyla karşılaştık.

Biz hep sahada ne demiştik? “İstanbulluların gündeminde olmayan bir şey asla ve asla bizim gündemimizde olmayacak” demiştik. Bu iddia aynı zamanda; İstanbulluların hayallerinde ne varsa, onu biz de hayalimiz yapacağız, baş tacı edeceğiz demekti.

Biz sözüne sadık insanlarız. İstanbul’un önümüzdeki 100 yılını anlattığımız toplantıda; İstanbulluların gerçek dertlerine, halkın gerçek taleplerine odaklanmaya çalıştık.

Aslında oradaki grafikler, sayılar, oranlar, planlar, insanımıza ne söylüyordu biliyor musunuz? İstanbul’un geleceği, bizim, yani derdi hizmet olan AK Parti’nin hedefidir, gayesi eser olan Cumhur ittifakının hedefidir dedik.

Haberin Devamı

İstanbul’un 5 yılda içine düştüğü bu trafik çilesi; her bir vatandaşımızın hayatından üç buçuk yıl çalanların, ulaşıma dair tek bir proje dahi yapamayanların dert ettikleri bir çile değildir.

Bu çilenin çözümü; İstanbul’a onlarca yeni metro, tramvay, tünel, kavşak, binlerce km bisiklet yolu, yüzlerce otopark yapmak için; projelerini hazırlayanlardadır. Çözüm bizdedir. Çare bizdedir." dedi.

"İstanbul, 100 bin konut sözü verip, yüzde 5’ini bile tutamayanların umrunda bile değildir"

Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm ve deprem gerçeğine dikkat çekerek, "İstanbul’un içinde bulunduğu deprem tehdidi; evlerinde korku içinde yaşayan annelerimize, “100 bin konut sözü” verip, yüzde 5’ini bile tutamayanların umurunda bile değildir.

Bu sadece bizim umurumuzdadır. 650 bin yeni yuva kurmak için; tüm ekibiyle hazır durumda olanların, Kâğıthane Yahya Kemal’de, yüzlerce yeni yuva yapanların umurundadır.

Haberin Devamı

İstanbul’un olası bir afet anında yaşayacağı kaosa karşı çözümler; bu milletin evini, dükkânını su bastığında; İstanbul’da olmayanların aklından bile geçmez.

Bu çözümler; İstanbul’un her yerinde afet yönetim merkezleri, yeni yüzlerce çok amaçlı toplanma alanı, lojistik destek merkezleri, yeni acil yardım hastaneleriyle; afetlere hazır bir İstanbul için yola çıkanlardadır! Yani çözüm bizdedir, çözüm Cumhur ittifakındadır." dedi.

"Ücretsiz ulaşım sözü verilip kandırılmış delikanlılarımızın, kadınlarımızın yanında biz duracağız"

İBB Başkan adayı Kurum, gençlere verilen ücretsiz ulaşım sözünün tutulmadığını belirterek, "Ücretsiz ulaşım sözü verilip kandırılmış delikanlılarımızın, kadınlarımızın yanında biz duracağız.

Geçici, plansız, adaletsiz sosyal politikalar yüzünden hak ettiği desteğe ulaşamamış “gerçek ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin” yanında biz olacağız. Kalıcı, planlı, adil sosyal belediyeciliği İstanbul’a yeniden biz getireceğiz. Biz hep birlikte; bu tarih için, bu dualar için çalınmadık kapı, alınmadık gönül, girilmedik ev, aşılmadık yol bırakmayacağız.’’ dedi.

"Bizim birlikteliğimiz gönül birlikteliğidir. Büyük bir birliğin ittifakıdır, tarihin ittifakıdır, millet sevgisinin ittifakıdır, cumhurun ittifakıdır"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Alperenlerin bu millet için önemine dikkat çekerek, "Bu ülkenin yiğitleri Alperenler, “söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diyenlerdir. Bu anlayışıyla Türkiye'nin ve İstanbul’un ekonomik ve siyasi açıdan gelişmesine, kalkınmasına yaptığınız katkılar; Türk milletinin gönlünde müstesna bir yerde durmaktadır.

Haberin Devamı

Özellikle ülkemizin en kritik dönemeçlerinden biri olan 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde; Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiğiniz desteği, sergilediğiniz dik duruşu bu aziz millet “vefanın ve dava adamlığının” defterine altın harflerle yazacaktır.

Şunu çok iyi biliyorum ki, Büyük Birlik Partisi’nin her bir mensubunun harcında şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun ruhu vardır.

Ben biliyorum ki, vatan – millet sevdalıları 31 Mart günü de kurduğumuz bu gönül ittifakında bu kardeşinizin yanında olacaktır.

Çünkü bizim birlikteliğimiz gönül birlikteliğidir. Büyük bir birliğin ittifakıdır, tarihin ittifakıdır, millet sevgisinin ittifakıdır, cumhurun ittifakıdır." dedi.

 

Murat Kurum: 2019 ila 2024 yılları arası İstanbul için kaybedilmiş zaman

"2019 ila 2024 yılları arası İstanbul için kaybedilmiş zamandır’’

Kurum, 2019 ile 2024 yılları arasında geçen zamanın İstanbul için kaybedilmiş zaman olduğunu belirterek, " Son beş sene, aziz İstanbul’un “Tahribat Dönemi”nden başka bir şey değildir. Geçmekte olan 1825 gün, İstanbul’un “Fetret Devri” olarak tarihe kaydedilecektir. Şimdi diyorum ki, 31 Mart akşamı İstanbul’u fetret devrinden hep beraber kurtaracağız. Yeniden yükseliş devrini hep beraber başlatacağız.’’ dedi.

Kurum'un konuşmasından sonra BBP'nin 31'nci yılına özel hazırlanan video gösterimine geçildi. Ardından kürsüye çıkan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ,  ‘’Trafik çilesini bitirmek, depremle ilgili hazırlıkları yerine getirmek için Murat Kurum diyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kurum'a katıldığı programda AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Cem Çekerek, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ali Talip Özdemir eşlik etti.