Gündem Ne zaman emekli olacağını merak eden vatandaşlar için internet uygulaması!

Ne zaman emekli olacağını merak eden vatandaşlar için internet uygulaması!

01.11.2016 - 08:36 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olacağını merak eden milyonlarca SSK’lı için internette ne zaman emekli olurum sorgulaması geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ne zaman emekli olurum uygulamasından emeklilik tarihi öğrenilebiliyor. SSK sigortalısına yönelik hizmet veren SGK ne zaman emekli olurum uygulaması ile emekliliğine ne kadar kaldığı bilgisi öğrenilebiliyor.

Ne zaman emekli olacağını merak eden vatandaşlar için internet uygulaması

Modern yüzyıl Türkiye’sinde sigorta alanında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sunulan hizmetler artık dijital dünyaya taşınıyor. Modern çağ dünyasına hizmetlerinin entegrasyonunun sağlanabilmesi amacı ile SGK tarafından internet altyapısının aktif olarak kullanılması emeklilik tarihinin ne zaman olacağını merak eden milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) sigortalısına internette ne zaman emekli olurum hizmetini sunuyor. Günümüz modern yüzyıl teknolojisi ile birlikte yaşamın her alanında aktif şekilde kullanılmaya başlanan internet teknolojilerini kamu alanında da kullanmaya başlayan kamu kurum ve kuruluşlarının bu tip dijital kamu hizmet uygulamaları, vatandaşlara kamu işlemleri açısından çok ciddi fırsatlar sunuyor.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son yıllarda dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de vatandaşların mobil cihaz popülerleşmesi ile birlikte internet altyapısını son derece etkin ve aktif bir şekilde kullanmaya başlaması ile birlikte tüm kamu hizmetleri alanında olduğu gibi sigorta ve emeklilik hizmetleri alanında da SGK tarafından internet hizmetleri sunuluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde oluşturulan geniş hizmet kapsamına sahip olan e-SGK ağı içerisinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması da günümüz SSK’lılarının birkaç dakika içerisinde en çok merak ettikleri sorunun yanıtını alabilmesini sağlıyor.

Modern toplum yaşantısı anlayışı çerçevesinde Türkiye’de özel sektör alanında çalışan tüm SSK sigortalıları, yaşlılık döneminde emeklilik hakkını alabilmenin hayalini kurar. Bu sebep dolayısı ile de aktif sigortalılığı süresince güncel SSK hizmet durumuna göre emekliliğine ne kadar kaldığını merak eder ki bu aşamada Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması SSK’lılara çok önemli bir avantaj sağlıyor. Günümüz modern yüzyıl teknolojileri sayesinde nerede olursaolsun internet ortamı hizmetlerine erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen SSK sigortalıları internet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden emeklilik tarihine ilişkin olarak en doğru bilgileri alabilme şansına sahip olabiliyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan SSK emeklilik şartları ile birlikte SSK’lıların güncel SSK hizmet durumu bilgileri üzerinden SSK emeklilik şartlarının tamamlanmasına ne kadar süre kaldığına ilişkin olarak ayrıntılı bilgi alabilmesini sağlıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde güncel ve doğru sigorta bilgilerinin girilmesinin alınacak emeklilik tarihi sonucunun doğru olabilmesinin sağlanabilmesi açısından çok önemlidir. Bu aşamada e-Devlet üzerinden yapılabilen SSK sorgulama işlemi ile güncel SSK hizmet bilgileri alınabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK sigortalıları tarafından cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, erken yaşlanma durumu ve malullük durumu bilgileri giriliyor. Ek olarak sigorta bilgilerine ilişkin olarak ne zaman emekli olurum uygulamasında SSK prim gün sayısı, fiili gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, yurtdışı gün sayısı, askerlik-sanatçı gün sayısı ve 3600 günün doldurulduğu tarih bilgileri giriliyor. Bu şekilde ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden kalan SSK emeklilik yaşı, SSK hizmet süresi ve SSK prim ödeme gün sayısı üzerinden kalan emeklilik durumu bilgilerini öğrenebiliyor.