Gündem Ne zaman emekli olurum ve emeklilik gün sorgulama işlemi

Ne zaman emekli olurum ve emeklilik gün sorgulama işlemi

11.06.2015 - 10:56 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak emeklilik gün sorgulamanızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları ile emeklilik gün sorgulama işlemleri hakkında detaylı haberimizde!

Ne zaman emekli olurum ve emeklilik gün sorgulama işlemi

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları ile birlikte internet üzerinden son derece pratik bir şekilde sigorta işlemlerinizi yapabilme imkanınız bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması ile birlikte en çok merak ettiğiniz emeklilik konusunda ayrıntılı bilgilere kolay bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2006 yılında kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye’deki sigorta hizmetlerinin dünya standartlarına uygun hale getirilmesi ve modern teknolojiye entegrenin başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacı taşıyor. Bu sebeple de kurulduğu günden bu yana internet teknolojisini vatandaşa sunmakta olduğu hizmetlerinde en aktif şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağı ile birlikte pek çok sigorta işlemini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yapabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki online hizmet uygulamaları ile vatandaşın modern çağın standartlarında sigorta hizmetleri alabilmeleri, mesai saati ve resmi tatil sorunları olmadan işlemlerini 7 gün 24 saat yapabilmeleri ve kurum içi işlerliğin iş yükünün azalması ile birlikte daha hızlı hale gelmesi sağlanabiliyor. Türkiye’deki sigorta hizmetlerine bu şekilde oldukça önemli avantajlar ve fırsatlar sağlamakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları, sigorta mükelleflerinin sigorta işlemlerinde önemli ayrıcalıklardan yararlanabilmelerine yardımcı oluyor. Özellikle de sigorta mükellefleri artık akıllı cihazları gibi yeni nesil teknolojiler ile internete kolay bir şekilde erişim sağlayabildikleri her yerden sigorta işlemlerini yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Sigorta mükellefleri pek çok resmi sigorta işlemini günün her saatinde yapabilme imkanına sahip olabilmenin yanı sıra dijital platform üzerinde sigortalarına ve emekliliklerine ilişkin olarak en çok merak ettikleri sorulara da güncel ve doğru yanıtları alabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmet uygulamaları arasında öne çıkan ve sigorta mükelleflerinin en çok merak ettikleri emekliliklerinin ne zaman olacağını ve emekliliklerine ne kadar kaldığını öğrenebilmelerine yardımcı olan ne zaman emekli olurum uygulaması bulunuyor. Sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgilerine ve SSK emeklilik şartlarına göre emekliliklerinin ne zaman olacağını Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan bu ne zaman emekli olurum uygulaması ile birlikte öğrenebiliyor. Sigorta mükelleflerinin kariyer planlamaları başta olmak üzere çalışma yaşamlarının pek çok alanında son derece önemli etkilere yol açmakta olan bu emekliliklerinin ne zaman olacağı bilgisini artık internet kolaylığında öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan bir Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulaması olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulamasında en doğru sonuçları alabilmek için en güncel ve en doğru sigorta bilgilerinin eksiksiz ve hatasız olarak girilmesi oldukça büyük bir önem arz ediyor. Ayrıca sigorta mükelleflerinin, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan bu online hizmet uygulamasında alacakları emeklilik bilgilerinin tamamen online bir hesaplama olduğunu ve en doğru bilgiye yakın sonuçlar verdiğini unutmamaları gerekiyor. Çünkü Sosyal Güvenlik Kurumu, sigorta mükellefleri tarafından kendilerine yapılan SSK emeklilik başvuruları işlemlerinde kendi sisteminde yer alan sigorta bilgilerini kullanıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web sitesindeki online hizmetler menüsünden ya da uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresinden doğrudan erişim sağlanan bu emeklilik uygulaması sadece SSK sigortalısı için hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Günümüzde SSK sigorta mükellefleri özellikle de sigortalı olarak çalışmakta oldukları dönem içerisinde emeklilikleri için kalan şart durumunun en güncel durumunu merak ettiğinden sürekli olarak dijital platformda yer alan bu hizmeti en yoğun şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin bazı kişisel ve sigorta bilgilerini eksiksiz olarak girmeleri gerekiyor. Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde vatandaşların öncelikli olarak ‘cinsiyetiniz’, ‘doğum tarihiniz’, ‘hizmete başlama tarihiniz’, ‘maluliyetiniz var mı?’ ve ‘erken yaşlanma var mı?’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor. İkinci aşama olarak nitelendirilmekte olan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerinin eksiksiz olarak girmeleri gerekmektedir.