Gündem ODTÜ’de farklı bir öğrenci kavgası!

ODTÜ’de farklı bir öğrenci kavgası!

26.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

ODTÜ’de önceki akşam yaşanan ve kendini ‘sol’ görüşlü olarak tanımlayan iki grubun arasında çıkan kavgada 18 kişi yaralanırken, polis olaylara uzun süre müdahale etmedi.

ODTÜ’de farklı bir öğrenci kavgası

Son dönemde ülkücü, solcu ve Hizbullahçı bazı gruplar arasındaki kavgalarla gündeme gelen üniversitelerde bu kez “çözüm süreci” kavgası yaşandı. ODTÜ’de, BDP’ye yakın öğrenci gruplarıyla bazı sol gruplar, yine kendisini “sol” olarak tarif eden İPin gençlik örgütü Türkiye Gençlik Birliği’ne (TGB) bağlı öğrencilerle önceki gün birbirine girdi. Polisin uzun süre müdahale etmediği ve 18 kişinin yaralandığı olaylardan sonra her iki taraf birbirini suçladı.
ODTÜ, olayların ardından dün sakin bir gün geçirirken, taraflar, olaylar nedeniyle birbirini suçladı. Çatışmanın nasıl çıktığına ilişkin TGB’den ve kolektiflerden farklı açıklamalar geldi. TGB’den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

‘Atatürkçüler istenmiyor’
“Yaklaşık 25 TGB’li öğrenci olarak törene katıldık. Tören devam ederken, PKK’lı ve Kolektif üyesi olduğunu öğrendiğimiz yaklaşık 100 öğrenci, Türkçe ve Kürtçe, ‘Apo’ya özgürlük’ sloganları atarak salona girmek istedi. Bu sırada salonda bulunan öğretim üyeleri ve bizler, karşı grup içeri giremesin diye masalarla kapının önüne barikat kurduk. O sırada can güvenliğimiz olmadığı için dışarıdaki arkadaşlarımızdan yardım istedik. Arkadaşlar geldikten sonra birlikte okuldan çıkmak istedik. Ancak bu sırada karşı grup bize soda şişeleri ve taşlarla saldırmaya başladı. Biz de tabi ki kendimizi savunduk. Saldırının gerekçesini biliyoruz. ‘Biz TGB’ye, ODTÜ’de çalışma yaptırmayız. Biz Atatürkçüleri burada istemiyoruz’ diyorlar.”

‘Demir sopayla geldiler’
Kolektifler’in yaptığı açıklamada ise şunlar ifade edildi:
“TGB’liler, Bilim ve Ütopya Dergisi adı altında düzenlenen bir etkinliğe gelmişler. Gelirken de yanlarında demir sopalar getirmişler. Biz bunu duyunca salona gittik. Biz, ‘TGB’lileri istemiyoruz, ellerindekilerini bırakıp, okulu terk etsinler’
dedik.
Onlar da ellerindekilerini gösterince çatışma çıktı. Daha sonra polis okula girdi. Onlar polis eşliğinde okuldan çıktılar. Daha sonra polis bize saldırdı. TGB’liler için ODTÜ’de bir bilim etkinliği sadece bir araç.”