Gündem Ödüllü bilim kadınının sır ölümü

Ödüllü bilim kadınının sır ölümü

02.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

TÜBİTAK’ta Malzeme Enstitüsü Sensör Teknolojileri Proje Grubu’nda baş uzman olarak çalışan Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar, 30 Ekim Cumartesi günü Tuzla, Postane Mahallesi, İdil Sokak’ta bulunan evinde ölü olarak bulundu.

Ödüllü bilim kadınının sır ölümü

 

FERİT ZENGİN İstanbul - Yakınlarının telefonla arayıp cevap alamayınca endişeye kapılarak bilgi verdiği polisin çilingir vasıtasıyla girdiği evinde ölü olarak bulunan bilim kadınının “likit haşere ilacı” içerek hayatına son verdiği öğrenildi. Eşiyle sorunlar yaşadığı ve boşanma aşamasında olduğu öğrenilen ödüllü araştırmacının yanı başında, bir bardak içerisindeki haşare ilacıyla “Seni çok, çok, çok..... seviyorum” şeklinde yazılı bir not bıraktığı öğrenildi. Erbahar’ın ölümüyle ilgili incelemenin sürdüğü, genç bilim insanının ailesinin ölümü şüpheli bulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

16 YILDIR TÜBİTAK’TA

Erbahar; en ileri bilimsel araştırmaları yürüten 40 yaş altı genç bilim kadınlarının mükemmelliğini kutlamak ve genç yeteneklerin bilimsel çalışmalarını sürdürmelerine destek olmak amacıyla oluşturulan L’Oréal-UNESCO Bilim Kadınları İçin” Program Ödülü’nü almaya hak kazanmıştı. TÜBİTAK’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre; bilim insanına ödül kazandıran çalışma, “zehirli gazlara karşı yüksek algılama hassasiyetine sahip, üstün performanslı, seri üretime uygun, ekonomik, düşük güç tüketimiyle çalışan, kompakt kimyasal sensörler geliştirilmesini amaçlıyordu. TÜBİTAK’ta yaklaşık 16 yıldır çalışan Erbahar’ın bu projesi kapsamında geliştireceği sensör sisteminin sanayiye ve ulusal güvenliğe aktarılması ile askeri ve endüstriyel alanlardaki güvenlik birimlerinin, sanayi kuruluşlarının ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının taleplerinin karşılanması ile ülkemize katma değer kazandırması bekleniyordu.

Haberin Devamı

Erbahar’ın yanı başında, bir bardak içerisindeki haşere ilacıyla “Seni çok, çok, çok..... seviyorum” şeklinde yazılı bir not bıraktığı öğrenildi.

Yazarlar