Gündem Ölüm binalarının müteahhitleri tek tek tutuklanıyor

Ölüm binalarının müteahhitleri tek tek tutuklanıyor

13.02.2023 - 17:59 | Son Güncellenme:

Depremin vurduğu 10 ilde yıkılan binalarla ilgili başlatılan soruşturmalarda 163 şüphelinin sorumluluğu tespit edildi. Müteahhitler birer birer tutuklanıyor.

Ölüm binalarının müteahhitleri tek tek tutuklanıyor

Deprem felaketinden etkilenen 10 ilde yıkılan binalarla ilgili başsavcılıklar tarafından resen başlatılan soruşturmalarda 163 şüphelinin sorumlulukları tespit edildi. Bu şüphelilerden 8'i tutuklanırken, 2'si adli kontrolle serbest bırakıldı. 48 şüphelinin gözaltında işlemleri sürüyor. 70 şüpheli hakkında gözaltına alma çalışmaları devam ederken, 7 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyor. Ayrıca, şüphelilerden 12'si ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 8 şüpheli hakkında ise Cumhuriyet Başsavcılıklarınca değerlendirmeler devam ediyor.

Haberin Devamı

Öte yandan sorumluluğu tespit edilen şüphelilerden 8'inin de hayatını kaybettiği belirlendi.

HATAY’DA YIKILAN KULE APARTMANI'NIN MÜTEAHHİDİ TUTUKLANDI

Cihan, Manavgat Titreyengöl'de depremzedelerin kaldığı otelde yakalanmıştı. Ömer Cihan'ın, Titreyengöl'de depremzedeymiş gibi ailesiyle birlikte otelde kaldığı ve yurt dışına kaçma hazırlığında olduğu ihbarı üzerine harekete geçen Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cihan'ı kaldığı otelde yakalayarak gözaltına aldı.

Ölüm binalarının müteahhitleri tek tek tutuklanıyor

Geceyi jandarmada geçiren Cihan, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Manavgat Adliyesine sevk edildi. Cihan, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MUSTAFA ERDOĞAN KEÇECİOĞLU TUTUKLANDI

Savcılıktan yapılan açıklamada, “06/02/2023 günü saat 04:17'de meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi olduğu tespit edilen depremde Hatay ili Antakya ilçesi Erdoğan Apartmanı'nın depremin etkisi ile yıkıldığı ve olay neticesinde binada bulunan birden fazla kişinin hayatını kaybettiği ve yine birden fazla kişinin yaralandığı, deprem neticesinde binanın yıkılmasında müteahhidinin sorumluluğu olduğuna yönelik gelen e-mail ihbarı üzerine Erdoğan Apartmanı müteahhidi şüpheli Mustafa Erdoğan Keçecioğlu’nun Hatay ilinden ilimize geldiği ve kaçma ihtimalleri, üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti dikkate alınarak olayın aciliyetine binaen şüpheli şahıs Mustafa Erdoğan Keçecioğlu kalmış olduğu Bestekar Caddesi'nde bulunan otelde tarafımızca yakalanmıştır. 13.03.2022 tarihinde Cumhuriyet savcısı talimatına istinaden Mustafa Erdoğan Keçecioğlu isimli şahıs mevcutlu olarak adliyeye sevk edilmiş ifadesinin alınmasının akabinde cumhuriyet savcılığı tarafından tutuklama talebiyle 6. Sulh ceza Hakimliğine sevk edilmiş çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

HASAN ALPARGÜN TUTUKLANDI

Ölüm binalarının müteahhitleri tek tek tutuklanıyor

Adana'nın Çukurova ilçesinde yerle bir olan ve 70 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı belirtilen Hasan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, diğer yıkılan binaların mütehahhitleriyle ilgili soruşturmanın da devam ettiğini bildirdi.

Haberin Devamı

YAVUZ VE SEVİLAY KARAKUŞ TUTUKLANDI

Adıyaman’da yıkılan binanın müteahhidi olan Yavuz ve Sevilay Karakuş, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında tutuklandı.

MALATYA'DA YIKILAN BİNALARDA TESPİT EDİLEN KUSURLARA İLİŞKİN 40 GÖZALTI KARARI

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki depremde yıkılan ve çok sayıda ölüme neden olan bina ile sitelerde tespit edilen yapım kusurlarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Yürütülen incelemeler doğrultusunda ilk etapta 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.