Gündem Onlar 2023’ün YKS birincileri

Onlar 2023’ün YKS birincileri

21.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS), bu yıl, tüm testlerde toplam 10 öğrenci şampiyonlar listesine adını yazdırdı. Şampiyonluk sevinci yaşayan adaylar, başarılarının sırlarını “düzenli ve verimli çalışma” olarak özetlediler.

Onlar 2023’ün YKS birincileri

OZAN ÖMER KADÜKER - İçlerinden kimi seçeceği üniversiteyi ve bölümü netleştirmiş durumda kimi ise son bir araştırma yaptıktan sonra kararını vereceğini söylüyor. 2023’ün YKS şampiyonlarının görüşleri şöyle:

Haberin Devamı

200 bin soru çözdü

Mustafa Özcan (Ankara Atatürk Anadolu Lisesi-Sayısal): Eylülden hazirana kadar sürekli çalıştım. Hedefimi büyük tutup ona göre motivasyon sağladım. Kendi içimde birincilik isteğim vardı ama ‘büyük konuşmak olabilir’ diye çok söylemiyordum. Çok mutluyum. Yaklaşık 200 bin soru çözdüm bu son senede. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.

Namık Emre Acar (Konya Özel Profesyonel Eğitim Fen Lisesi-Sayısal): Birinci olmayı beklemesem de iyi bir sonuç bekliyordum. İlkokuldan itibaren düzenli bir çalışma sürdürdüm. Üniversiteleri gezip karar vereceğim. Bilgisayar mühendisliği veya tıp arasında gidip geliyorum.

Ahmet Berk Takır (Kabataş Erkek Lisesi-Sözel): Her hafta program yapıyordum. O yüzden zaman kaybetmiyordum. Ders çalışırken saat hesabı yapmıyordum. Benim için önemli olan verimdi. Bazen yarım saatte bile çok verimli çalışıyordum. Bölüm olarak hukuka karar verdim. Galatasaray ve Koç üniversiteleri arasındayım.

Haberin Devamı

Harun Durak (Niğde Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi- TYT): Bu kadar iyi bir sonuç beklemiyordum. Sınav sonucunu akrabalarım telefonla arayarak müjdeledi. Hedefim bilgisayar mühendisliği, üniversiteye henüz karar vermedim.

‘Hâlâ şoktayım’

Eşit ağırlık alanında ise Afyonkarahisar Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencisi Emre Ekici Türkiye birincisi oldu. Bölüm ve üniversite konusunda net karar vermediğini ancak mühendislik düşündüğünü belirten Ekici, “Sonuç oldukça şaşırtıcı oldu, şoktayım, şu an hâlâ gözlerim de doluyor. İlk 100’ü bekliyordum ama birincilik çok üst düzeydi benim için. Arkadaşlarımla sürekli iletişim halindeydik’’ dedi.

Onlar 2023’ün YKS birincileri

Yabancı dilde kazandılar

Yabancı Dil Testin’de (YDT) ise Almanca’da İzmir Atatürk Lisesi’nden Volkan Emre Eke; Arapça’da Konya Mustafa Büyükkaplan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Hüseyin Furkan Erdem; Rusça’da Özel İzmir Takev Anadolu Lisesi’nden İzmir Bengisu Akbaba; Fransızca’da Galatasaray Lisesi’den Emirhan Kılıç; İngilizce’de de İzmir Özel Buca Doğa Fen ve Teknoloji Lisesi’nden Metin Furkan Amarat birinci oldu.