Gündem İki kentte orman yangını! Ekipler müdahaleye başladı

İki kentte orman yangını! Ekipler müdahaleye başladı

15.07.2023 - 12:56 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde, orman yangını çıktı. Öte yandan Osmaniye'nin Sumbas ilçesi Gaffarlı köyünden yangın ihbarı geldi.

Dulkadiroğlu ilçesi Karacasu Ferhuş Mahallesi'ndeki ormanda, öğle saatlerinde yangın çıktı. Çıkan dumanları görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarla bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, alevlere müdahale etmeye başladı. Alevlerin hızla ormanı sardığı yangına, ekipler, 7 arazöz ve 3 su tankıyla müdahale ederken, havadan da 1 yangın helikopteri çalışmalara destek verdi.

Haberin Devamı

KONTROL ALTINA ALINDI, 28 HEKTAR ORMAN ZARAR GÖRDÜ

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangını, ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alındı. 7 saatlik çalışma sonunda kontrol altına alınan yangında 28 hektar orman yanarak zarar görürken, ekiplerin soğutma çalışmasının devam ettiği bildirildi.

İki kentte orman yangını Ekipler müdahaleye başladı

RÜZGARIN ETKİSİYLE YAYILDI

Osmaniye Gafarlı köyü Diniker Mahallesi yakınlarındaki ormanda saat 11.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yangın kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü söndürme ekipleri sevk edildi.

İki kentte orman yangını Ekipler müdahaleye başladı

YANGINA MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

Toplam 7 uçak, 14 helikopter, 63 arazöz, 17 iş makinesi ve 300 personel  yangını söndürme çalışmalarına katılırken, bölgeye yakın bazı evler güvenlik güçleri tarafından tedbir amaçlı boşaltıldı.

Haberin Devamı

Havadan 2 helikopterle kadaradan ise arazöz ve iş makineleriyle müdahale edilen yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. 3 gün önce aynı bölgede çıkan yangında 3 dönüm alan zarar görmüştü.

İki kentte orman yangını Ekipler müdahaleye başladı

VALİ YILMAZ, YANGIN BÖLGESİNDE

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Sumbas ilçesi Gaffarlı köyünde devam eden orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Vali Yılmaz'a, Sumbas Kaymakamı Mehmet Furkan Taşkıran, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, Sumbas Belediye Başkanı Zeki Demiroğlu ve Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz eşlik etti.

'CİDDİ BİR YANGIN VAR'

Vali Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Sumbas ilçemizin Gaffarlı köyünde çok ciddi bir yangın var. Şu anda hem havadan hem karadan bütün imkanlarımızla müdahale ediyoruz. Gördüğünüz gibi ciddi bir rüzgar var. Maalesef hava çok sıcak. Şu anda 2 uçak, 5 helikopterle havadan ve bütün araçlarımızla karadan müdahalemiz devam ediyor. En kısa sürede kontrol altına almaya gayret gösteriyoruz, Allah'ın izniyle kontrol altına alacağız inşallah. Şu ana kadar 6 evi tahliye ettik, 100 büyükbaş hayvanı da tahliye ettik. Eğer tehlike arz edecek olursa, evlere yaklaşma durumunda diğer yerlerde de bu uygulamayı yaparız" dedi.