Gündem Otostopla dünya turu

Otostopla dünya turu

28.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dört çocuklu bir ailenin en büyüğü olarak İzmir’de doğan Mesut Çakar, kalıcı bir işte çalışarak kariyer planları yapmak yerine dünyayı gezerek tanımayı tercih edenlerden. 14 yıl futbol oynarken sakatlanan ve sahalardan uzak kalan Mesut Çakar, yazları Türkiye’de çalışarak kışları kıtalar arası yolculuklar yapıyor.

Otostopla dünya turu

Gökhan Karakaş - Sırt çantasıyla ve tek başına yollara düşen Mesut Çakar “Bir gezginin gerçek hayat hikâyesini konu alan Into the Wild filmi beni çok etkilemişti. Hayatım boyunca yeni yerler, farklı kültürler görmek ilgimi çekti. Zamanla gezginlerin hayatını araştırmaya başladım. Kitaplar okudum, filmler izledim. Uzun süreli nasıl yolda kalırım araştırdım ve yollara düştüm” diyerek söze başladı. 

Haberin Devamı

‘Plansız seyahat yapıyorum’ 

Türkiye’de turizm sektöründe kazandığı parayla dünyayı gezmeye çalıştığını belirten Mesut Çakar, otostopla yaptığı seyahatin vazgeçilmezi olduğunu söyledi. Hâlâ Asya kıtasını gezdiğini belirten Çakar, şunları dedi: 

Otostop, gittiğim ülkenin kültürlerini, insanlarını tanımanın en güzel yolu. Otostop sayesinde unutamayacağım olaylar yaşadım. Birçok kez beni aracına alan insanlar evlerine götürdü, misafir etti yemek yedirdi. Kısacası otostop hiç vazgeçemeyeceğim bir ulaşım yolu. Dünyada ve kendi içimde yaşanan olaylara tahammül edemediğim için çıktığım bir yolculuktayım. Umarım savaşlar, ırkçılıklar, sömürüler biter. İnsanlar, hayvanlar huzur içinde yaşar. Bu çok zor ama umut ediyorum. İmkânlarım oldukça dünyayı gezmek istiyorum. Otostopla köy köy dolaşarak yapıyorum. Ne kadar süreceğini bilmiyorum” 

Haberin Devamı

‘Aynı kişi değilim’

Dokuz Eylül Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği mezunu Mesut Çakar, “Uzun süre yolda olup aynı kişi kalmak imkânsız. Bir sene önceki benle şu anki ben arasında fark var. Düşünceler, ruh ve beden her şey değişiyor. Aramaya devam ediyorum.”