Gündem Öymen: Kurultayda adayımızı çıkaracağız

Öymen: Kurultayda adayımızı çıkaracağız

05.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP İlke ve Demokrasi Hareketi adına konuşan Prof. Dr. Örsan K. Öymen, CHP kurultayında kendi genel başkan adaylarını çıkaracaklarını açıkladı.

Öymen: Kurultayda adayımızı çıkaracağız

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Öymen, Taksim Hill Otel’de dün düzenlediği basın toplantısında CHP’deki kongre, kurultay süreci değerlendirmelerini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yazdıkları çağrı mektubunu paylaştı. CHP İlke ve Demokrasi Hareketi’nin kurulma amacının parti içi demokrasiyi tesis etmek, partinin kurumsal kimliğine ve ilkelerine sahip çıkmak olduğunu söyleyen Öymen, geçmişteki yönetimlerin ve mevcut yönetimin parti ilkelerine uymadığını savundu. Öymen özetle şöyle devam etti: “Başta laiklik olmak üzere ilkelerin bertaraf edildiğini gözlemliyoruz. İlkelere bir bütün olarak sahip çıkmak lazım. Siyaset ideoloji temelinde bir dava için yapılır. Aksi takdirde sadece kişiler iktidara gelir. Sizin davanız ve ilkeleriniz iktidara gelmiş olmaz. Temel çıkış noktamız bu. Ne yazık ki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da kamuoyunda adı geçen olası aday adaylar da sorunun bir parçası haline gelmiş durumda... Bu dönemde kurduğumuz İlke ve Demokrasi Hareketi olarak kendi içimizden bir CHP Genel Başkan adayı çıkaracağız ve CHP örgütünün tabanını ve seçmenini seçeneksiz bırakmayacağız. Örgütümüz, adı geçen olası aday adaylarına sıkışıp kalmayacak.”  

Haberin Devamı

Ardından Kılıçdaroğlu’na yazılan mektup okundu. Kılıçdaroğlu döneminde tüm seçimlerin kaybedildiği hatırlatılıp, “CHP’nin, Türkiye’nin geleceği için aday olmayın” çağrısı yapıldı.