Gündem Özel ambulansla ‘zehir’ sevkiyatı

Özel ambulansla ‘zehir’ sevkiyatı

28.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bahçelievler’de, ambulansla uyuşturucu taşıdığı tespit edilen sağlık çalışanları, polisin operasyonuyla yakalandı.

Özel ambulansla ‘zehir’ sevkiyatı

FERİT ZENGİN Haber Merkezi - Şüphelilerin Bağcılar’dan Başakşehir’e ambulansla uyuşturucu taşıdıkları, daha sonra bu uyuşturucuyu Bodrum’a göndermeye hazırlandıkları tespit edildi. İstanbul Emniyeti Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ambulansla uyuşturucu madde taşındığını tespit etti. Ekipler, bunun üzerine söz konusu ambulansa sürekli olarak paket bırakan şüphelileri teknik ve fiziki takibe aldı. 20 Aralık’ta söz konusu ambulansa düzenlenen operasyonda, ambulansın içinde 2 kg skunk uyuşturucu maddesi, 1 ruhsatsız tabanca ile 1 kurusıkı tabanca ele geçirildi. 

Haberin Devamı

Araç trafikten men edilmiş 

Uyuşturucuyu ambulansla taşıyan G.C.S. ve O.D., maddeyi almak üzere Bodrum’dan İstanbul’a gelen M.N. ve uyuşturucu ticareti yapan M.S.H. ile birlikte 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Ambulansla ilgili yapılan incelemede, aracının tescil kayıtlarında “ambulans hizmetinde kullanılamaz-trafikten men” şerhi bulunan özel bir ambulans olduğu, şüphelilerin 4’ünün de sağlık çalışanı olduğu tespit edildi. Uyuşturucu madde ticareti, ruhsatsız silah bulundurma suçlarından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden M.S.H. adli kontrol şartıyla serbest kalırken, G.C.S., O.D. ve M.N. ise uyuşturcu kaçakçılığı ve ateşli silahlar kanuna muhalefet suçundan tutuklandı. 

Şüphelilerin uyuşturucu madde poşetlerini ambulanslara taşıdıkları anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde şüphelilerin poşet içerisindeki uyuşturucuyu ambulanstakilere teslim ettikleri, paketi alan ambulansın yoluna devam ettiği görüldü.