Gündem Para sayma görüntüleriyle gündem olmuştu! Fatih Keleş'in ifadesi ortaya çıktı! CHP'li milletvekili de ifadeye çağrıldı

Para sayma görüntüleriyle gündem olmuştu! Fatih Keleş'in ifadesi ortaya çıktı! CHP'li milletvekili de ifadeye çağrıldı

15.03.2024 - 18:17 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Kulübü Başkanı ve CHP Beylikdüzü Belediye Meclis üyesi Fatih Keleş'in ifadesi ortaya çıktı. Keleş, "Buradan bir komplo çıkarılmaya çalışılmaktadır. O kadar partili insan ve mülk sahibinin bir arada olmasının başka bir sebebi yoktur. Meşru bir amaçla, partimize taşınmaz satın alınmasıyla alakalı orada bulundum" dedi. Ayrıca İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer'in de ifadesine başvurulmasına karar verildi.

Para sayma görüntüleriyle gündem olmuştu Fatih Keleşin ifadesi ortaya çıktı CHPli milletvekili de ifadeye çağrıldı

CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturmada, İBB Spor Kulübü Başkanı ve CHP Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi Fatih Keleş'in ifadesine başvuruldu. Keleş ifadesinde, 2009’dan beri CHP üyesi olduğunu söyleyerek, "Halihazırda CHP Beylikdüzü Meclis üyesiyim. Kamuoyuna yansıyan ve şu anda hakkımda soruşturma başlatılmasına neden olan görüntüler 2019 yılının Aralık ayına aittir. O tarihte de meclis üyesiydim. Para görüntülerinin çekildiği 2019’da CHP İstanbul İl Başkanlığının kullanımına tahsis edilmek üzere bina satın alınması süreci başlatılmıştı. O tarihlerde CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, şu anda CHP milletvekilidir, bana İstanbul İl Binası’nın satın alımıyla alakalı tüm Türkiye’de bağış kampanyası düzenlendiğini, partimizin bu amaçla para topladığını söyledi. Kendisine de bazı kişiler tarafından verilen bağış paralarının olduğunu ve bu paraları bana teslim edeceğini söyledi. Aradan birkaç gün geçtikten sonra görüntülerin çekildiği 9 Aralık 2019’da ya Beylikdüzü CHP İlçe Binası’nda ya da kendi ofisimde buluştum. Buluştuğumuzda yanımızda başka bir kimse yoktu. Bana birden fazla içinde para olan çanta verdi. Çanta içerisinde yer alan paraların bağış kampanyası kapsamında toplandığını söyledi. Çantaların ağzı kapalı olduğu için hangi para birimi veya çanta içerisinde ne kadar para olduğunu o sırada görmedim. Bana bu paraları İl Başkanlığı ile iletişime geçerek onların dediği yere götürmemi söyledi. Bunun üzerine İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ile iletişime geçtim. Nas da bana konum atarak paraları oraya getirmemi istedi. Çantaların birden fazla olması nedeniyle tek başıma taşıyamayacağım ve meblağ yüksek olduğu için güvenlik gerekçesiyle arkadaşım olan İmamoğlu şirketinde çalışan ancak CHP’de herhangi bir resmi görevi bulunmayan Tuncay Yılmaz’ı arayarak bana eşlik etmesini rica ettim. İkimiz de ayrı araçlarla söz konusu ofise gittik" diye konuştu.

Haberin Devamı

Para sayma görüntüleriyle gündem olmuştu Fatih Keleşin ifadesi ortaya çıktı CHPli milletvekili de ifadeye çağrıldı

"PARALAR EN AZ 3-4 DEFA SAYILDI"

Görüntülerde yer alan paraların Turan Taşkın Özer'in kendisine verdiği paralar olduğunu belirten Keleş, "Paraların bağış yoluyla mı?, Başka bir yerden mi? Geldiğini bilmiyorum. Sadece benden ricacı olduğu için ben paraları alarak Tuncay Yılmaz ile paraları avukatlık ofisine götürdüm. Olayın 4,5 yıl önce olması nedeniyle bu paranın tam miktarını hatırlamıyorum. Sayarak teslim almadım. Nasılsa il yönetimi biliyordur diyerek gerek duymadım. Ben ofise gittiğimde İstanbul İl Yönetiminden Özgür Nas ve Can Poyraz orada bekliyorlardı. Farklı çantalardan Türk lirası, euro, dolar cinsinden paralar çıktı. Para en az 3-4 defa sayıldı. Ve bu paralar da orada bulunanlar tarafından defalarca sayıldı. İlden gelen arkadaşlar konuya hakimdir diyerek çok önemsemedim. Ofiste bir saatten fazla kaldıktan sonra Özgür Nas ve binayı satan Ali Rıza Braka kendi aralarında parayı teslim edip, teslim aldıklarına dair bir tutanak tanzim etmişler. Bu tutanağı görmedim. İşlem bittikten sonra ayrıldı. Parti il binasının daha sonra hangi tarihte resmi olarak satın alındığını, ne kadar ve ne yolla ödendiği hakkında bilgim yok. Çünkü satın alma sürecini İstanbul İl Başkanlığı yürütmekteydi" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Para sayma görüntüleriyle gündem olmuştu Fatih Keleşin ifadesi ortaya çıktı CHPli milletvekili de ifadeye çağrıldı

"PARALARI TURAN TAŞKIN ÖZER ÇANTA İÇERİSİNDE VERDİ"

Parayı kendisinin temin etmediğini ifade eden Keleş, "Paraları o tarihte Beylikdüzü ilçe Başkanı olan Turan Taşkın Özer çanta içerisinde verdi. Bana meblağ söylemedi. Bu paranın nereden geldiği ve nereye gittiği ile alakalı kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algının yanlış olduğunu söylemek ve bunun tutanaklara geçmesini istiyorum. Buradan bir komplo çıkarılmaya çalışılmaktadır. Günlerdir basın bunun alt yapısını yapmaktadır. Görüntülerde taşınmazın satın alındığı kişi ve avukat ve diğer partili arkadaşlar açık bir şekilde görülmektedir. O kadar partili insan ve mülk sahibinin bir arada olmasının başka bir sebebi yoktur. Meşru bir amaçla, partimize taşınmaz satın alınmasıyla alakalı orada bulundum" diyerek kendini savundu.

Haberin Devamı

OLAY MİLLETVEKİLİNE UZANDI

İBB meclis üyesi ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Yaklaşık 1.5 saat ifade veren Keleş, paraların o tarihte CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı olan ve daha sonra İstanbul Milletvekili seçilen Turan Taşkın Özer tarafından kendisine verildiğini ifade etti. Keleş, İfadesinde, parayı saymadan aldığını, paraların kendisine tüm Türkiye’de parti binası alınması için toplanan bağış kampanyası paraları olduğunun söylendiğini dile getirdi. Keleş, meblağın yüksek olması nedeniyle de güvenlik için arkadaşı olan İmamoğlu şirketinde çalışan ancak CHP’de resmi görevi bulunmayan Tuncay Yılmaz’ı arayarak kendisine eşlik etmesini istediğini belirtti.

Ayrı araçlarla avukatlık ofisine gittiklerini belirten Keleş, orada bulunanların huzurunda parayı sayarak teslim tutanağı düzenlediklerini ve görüntülerin çekildiği yerin satın alınan binanın satıcısının avukatlık ofisi olduğunu vurguladı. Bu ifade üzerine savcılık paraları Keleş’e teslim eden Özer’in ifadesine başvurulmasına karar verdi. Savcılığın Özer’in ifadesinin alınması için önümüzdeki günlerde TBMM’ye yazı göndereceği öğrenildi.