Gündem Parsel pafta sorgulamaları ile hangi bilgilere ulaşabilirim?

Parsel pafta sorgulamaları ile hangi bilgilere ulaşabilirim?

30.09.2016 - 10:19 | Son Güncellenme:

Parsel pafta sorgulama uygulaması TKGM tarafından aktif hale getirildi. Parsel pafta sorgulama işlemleri ile arazilere ait bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Parsel pafta sorgulama işlemlerine ait detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Parsel pafta sorgulamaları ile hangi bilgilere ulaşabilirim

Parsel ve Pafta Sorgulama işleminin artık online olarak gerçekleştirilmesi sayesinde vatandaşlar zaman kaybı yaşamamaktadırlar. Parsel ve Pafta Sorgulama işlemi yatırım yapmak isteyenlerin yada inşaat sektöründe çalışanların artık en sık kullandığı işlemlerden biri olmuştur. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü artık sizlere online olarak Parsel ve Pafta Sorgulama işlemini gerçekleştirebilmenizi sağlamaktadır. Dünya genelinde artık teknoloji hemen hemen her alanda her sektörde kullanılmaya başlandı. Bu dünya genelindeki teknoloji pastasının önemli bir dilimini artık Türkiye’de oluşturmaktadır. Türkiye de artık gelişen teknolojinin hizmet alanında kullanılmaya başlanması ile vatandaşın resmi işlemler sırasında kaybettiği zaman değerlendirildi.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu zamanı minimum seviyeye indirgemek için devletin yetkili birimleri online olarak e-devlet üzerinden ya da kendi oluşturduğu sistemler üzerinden vatandaşa online olarak hizmet sunmaya artık hazır. Vatandaş bu online işlemini gerçekleştirirken vakit kaybı yaşamayarak yaşam kalitesini artırıyor. Bir çoğumuz yatırım amaçlı bir çok mülk ediniriz. Kimisi ev araba vs satın alırken kimisi de arsa arazi alarak kendince daha mantıklı bir yatırım oluşturmaktadırlar. Ancak arsa ya da arazi alınırken daha doğrusu satın alırken artık daha temkinli olması gerekmektedir. Satın almak istediğiniz arsa ya da arazinin üzerindeki imar çalışmalarını öğrenerek yatırımlarınızı bu yönde yapabilirsiniz. İmar çalışmalarını öğrenmek için ya da satın almak istediğiniz arazının üzerinde parsel olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız ve son olarak satın almak istediğiniz bir arsa ise ve bu arsanın üzerinde kimlerin parsel sahibin olduğunu öğrenmek istiyorsanız Parsel ve Pafta Sorgulama işlemine başvurmanız gerekecektir. Bu işlem sayesinde hem ileride yatırımınızın doğru olduğuna kanaat getirmek ve ileride mağdur olmanızı ortadan kaldıracaktır. parsel ve Pafta Sorgulama işlemi için yapmanız gereken işlemlerde oldukça basit işlemlerdir. Tapu ve Kadastro Genel müdürlüğü daha önceden bu işlemi bizzat şahsın başvurusu sonucunda gerçekleştiriyordu ancak son zamanlarda yazımızın başında da belirttiğimiz gibi hizmet sektöründe teknolojinin oldukça yok saymayacak kadar payı büyüktür. Bu hizmet sektöründe de vatandaşların zaman kaybı yaşamaması adına Parsel ve pafta Sorgulama işlemini Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü online olarak vatandaşlarına sunmaktadır. Eğer sizlerde bir arsa almak istiyorsanız ve parselin kaç kişi üzerinde olduğunu ve bu kişilere ait bilgilere ulaşmak istiyorsanız öncelik ile yapmanız gereken işlem oldukça basittir. parsel ve Pafta Sorgulama işlemi için Tapu Kadastro Genel müdürlüğü nün resmi web sayfasına giriş yapmanız gerekecektir. Bu erişimi ise internet bağlantısının olduğu her akıllı cep telefonundan ya da internet bağlantısının olduğu her bilgisayardan sağlayabilmeniz mümkündür. Bu siteye erişiminizi sağladıktan sonra karşınıza bir sayfa çıkacaktır. Bu sayfada Parsel ve Pafta Sorgulama işlemi yapacağınız arsanın bilgileri istenecektir. Sizler de bu bilgileri eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekecektir. Bu bilgilerin doğruluğu Parsel ve Pafta Sorgulama işlemlerinin sonuçlarının sağlıklı olabilmesi ve doru olabilmesi için oldukça önemlidir. Bu bilgileri girdikten sonra yandaki harita bilgilerinden yararlanarak Parsel ve Pafta Sorgulama işlemini gerçekleştireceğiniz arsanın bilgilerine ulaşarak işleminizi daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmeniz mümkündür.