Gündem Pinhan Restaurant davasında karar! El koyulacak

Pinhan Restaurant davasında karar! El koyulacak

20.07.2022 - 11:18 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün karargah olarak kullanıp gizli toplantılarını yaptığı ve himmet gelirlerinin şirket geliri gibi örgüte aktarıldığı Maltepe’deki Pinhan Restaurant hakkında karar açıklandı. Restaurant’ın sahiplerinden Hızır Güngör, “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme” suçundan 3 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca mahkeme restauranta el koyulmasına da karar verdi.

Pinhan Restaurant davasında karar El koyulacak

Fetullahçı Terör Örgütü adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan Maltepe’deki Pinhan Restaurant’da örgütün gizli toplantılarının yapıldığı, karargah olarak kullanıldığı, himmet ve diğer gelirlerin şirketin geliriymiş gibi sisteme sokulduğu iddiasıyla dava açılmıştı.

Haberin Devamı

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 39 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada esasa ilişkin son savunmalarını yapan sanıklar haklarında beraat kararı verilmesini talep ettiler.

RESTAURANT SAHİBİNE 3 YIL 1 AY HAPİS

Son savunmaların ardından davayı karara bağlayan mahkeme, restaurant sahiplerinden Hızır Güngör’ü “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme” suçundan 3 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık Fatih Aslan ise, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

18 SANIĞA BERAAT

Restaurant sahiplerinden olan firari sanıklar Ali Çelik ile Ahmet Çelik’in ise dosyalarının ayrılarak haklarında davanın devam etmesine karar verildi. 18 sanığın tüm suçlardan beraat ettiği davada diğer sanıklar ise, “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme” suçlarından değişen oranlarda ceza aldı. Mahkeme ayrıca Pinhan Restaurant’a el koyulmasına ve kararın kesinleşene kadar kayyum tedbirlerinin devam etmesine karar verdi.

Haberin Devamı

İDDİANAME

İddianamede, Maltepe sahilindeki Pinhan Restaurant Cafe'nin FETÖ'nün gizli toplantılarının yapıldığı, karargah olarak kullanıldığı, burada himmet ve diğer gelirlerin sanki şirketin gelirleriymiş gibi sisteme sokulduklarını yönünde ihbarda bulunulduğu belirtildi. İhbarlar üzerine 11 Eylül 2015'te Pinhan Restoran'ın arka kısmında park halinde bulunan bir kamyonet içerisinde yapılan aramada, bir kısım tediye fişlerinde cari olarak ödendikleri ibaresi bulunduğu, bir kısım tediye fişlerinde ise örgütün önemli kişilerinin ya da önemli toplantılarının olduğu bölümlerde "ödenmez" yazılarının yetkilerinin imzalarıyla mevcut olduğu, "mini kasa" isimli belgede ise himmet hesabının tutulduğu, kimden ne kadar alındığı, kime ne kadar verildiğinin belirlendiği, özellikle Mısır'da örgüt adına yapılan okulun tüm bilgi, belge, doküman ve harcama belgelerinin sanki bu kafe-restoranda bir muhasebeci gibi saklandığı kaydedildi. İddianamede, Pinhan kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre "Gizli,Saklı,Gizlenmiş ve Çok Gizli" anlamlarına geldiğine dikkat çekilerek "Bu restaurant-cafe basit bir işyeri olarak düşünülerek ticari amaçla kurulmuş değildir. Tedbir ve gizlilik bu silahlı terör örgütünün dolayısıyla da örgüt üyelerinin ve kısmen de sempatizanlarının ruhuna ve damarlarına işlemiştir. Burası örgütün emir ve talimatları doğrultusunda örgütün tüm gizli toplantılarının yapılacağı, kararların alınacağı ve uygulanacağı bir yer olarak düşünülmüş ve o amaçla açılmıştır" denildi.