Gündem Polisi 'dağılın' diye uyarmıştı ama...

Polisi 'dağılın' diye uyarmıştı ama...

03.10.2013 - 17:01 | Son Güncellenme:

DİYARBAKIR’da geçen 10 Eylül günü BDP il binası önünde ana dilde eğitim yürüyüşü sırasında yüzü kapalı şekilde polise "Polisler çekilin buradan, bu size son uyarımız yoksa müdahale edeceğiz" diyen A.K., kentte saldırılarda kullanmak için el yapımı patlayıcı madde hazırlarken 4 kişiyle birlikte yakalandı.

Polisi dağılın diye uyarmıştı ama...

Diyarbakır Valiliği açıklamasında, kentte önceki gün ’Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürtlere statü’ yürüyüşü sırasında, yürüyüşe katılacakları provoke edilecek yönünde bilgiler elde edilmesi üzerine emniyet birimlerinin tedbir aldığını belirtti. Açıklamada, "Yürüyüşe katılan grupları provoke ederek güvenlik kuvvetlerine, ekip otolarına, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlara ait işyerlerine yönelik el yapısı parça ve basınç etkili bombalı, havai fişekli ve el yapısı yangın çıkarıcı bomba atılması eylemlerinin gerçekleştirilebileceği yönünde bilgiler elde edilmesi üzerine ilimiz genelinde gerekli emniyet tedbirleri aldırılmıştır. Diyarbakır halkının huzurunu bozmaya çalışan gruplara yönelik yapılan çalışmalar ve halkla kurulan etkili iletişim neticesinde; vatandaşlarımız tarafından haber merkezimize yapılan bir ihbara istinaden Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi’nde basınç etkili boru tipi bomba ile el yapısı yangın çıkarıcı bomba (molotof kokteyli) hazırladıkları tespit edilen yaşları küçük 5 şahıs yakalanmıştır" denildi.

Haberin Devamı

Açıklamada zanlıların yakalandığı yer ve çevresinde yapılan aramalarda, 20 santim uzunluğunda bir tarafı kapalı bir tarafı açık 5 demir profil parçası, 5 litre benzin (Molotof kokteyli yapımında kullanılan malzeme), çok sayıda maytap fitili, 4 parça bez molotof fitili, 4 adet eldiven, 2 kutu maytap,

beyaz poşet içerisinde, patlayıcı hammaddesi olduğu değerlendirilen tanecikli beyaz toz madde,1 adet 5 litrelik siyah renkli boş bidon, 1 adet pamuk paketi, 2 adet koli bandı, 1 adet puşi, 4 adet pet su şişesi ele geçirildiği belirtildi.

POLİSİ MEGAFONLA UYARAN ŞAHIS DA ARALARINDA
Valilik açıklamasında, "Birimlerimizce yapılan araştırma neticesinde, yakalanan şahıslar tarafından hazırlanmaya çalışılan basınç etkili boru tipi bombanın, geçmiş tarihlerde ilimiz genelinde 2 ayrı olayda ele geçirilen el yapımı bombalarla benzerlik gösterdiği tespit edilmiştir. Yapılan kriminal inceleme neticesinde; yakalanan şahıslardan birinin parmak izi ele geçirilen malzemeler üzerinde tespit edilmiş, ayrıca yakalanan şahısların ilimiz ve ilçelerimizde çeşitli tarihlerde yapılan kanunsuz yürüyüş ve korsan gösteri eylemlerine katıldıkları, eylemler sırasında el yapısı parça ve basınç etkili bomba, havai fişek ve molotof kokteylli saldırı eylemlerini gerçekleştirdikleri belirlenmiştir. Bu kapsamda; yakalanan şahıslardan birinin 10.09.2013 günü BDP il binası önünde anadil yürüyüşü adı altında gerçekleştirilen protesto eyleminde megafonla ’Polisler çekilin buradan, bu size son uyarımız yoksa müdahale edeceğiz’ şeklinde konuşma yapan şahıs olduğu tespit edilmiştir. Adli makamlara sevkedilen şahıslardan 4’ü tutuklanmış, 1 şahıs serbest kalmıştır" denildi. Tutuklananlar arasında polise yüzü maskeli olarak anons yapan A.K’nin da olduğu belirtildi