Gündem Polisi de ağlatan fuhuş dramı

Polisi de ağlatan fuhuş dramı

25.03.2008 - 07:12 | Son Güncellenme:

Cennet Ana ve çetesine, düzenlenen fuhuş operasyonunun altından çıkan acı dram polisi de ağlattı.

Polisi de ağlatan fuhuş dramı

ANTALYA'da Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Türk ve yabancı uyruklu kadınları tehdit edip, dayak ve işkenceyle fuhuşa zorlayan ve uyuşturucuya alıştıran ‘Cennet Ana’ lakaplı Cennet Çınar ve çetesine, ‘Meltem’ adıyla operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 8'i kadın 25 kişi arasında, cezaevinde gardiyan olarak çalışan ve daha önce de hırsızlık çetesi operasyonunda gözaltına alınan İ.A.'nın da bulunduğu öğrenildi. Çetenin, yabancı uyruklu 13 kadını pasaportlarına el koyup fuhuşa zorladığı, 26 yaşındaki İ.S.'nin 11 aylık bebeğini 6 ay önce rehin alıp, genç kadını çocuğunu göstermemekle tehdit edip yüzlerce erkeğe pazarladığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ile Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Antalya'daki fuhuş mafyasının bir numaralı ismi olan ‘Cennet Ana’ lakaplı Cennet Çınar ve çetesine yönelik ortak operasyon düzenledi. Antalya, Çorum ve Konya'da 29 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen baskında Cennet Çınar'ın yanı sıra 8'i kadın 25 kişi gözaltına alındı. 6 aydır takip edilen çetenin yurtdışından iş vaadiyle getirdikleri kadınları İstanbul'da bulunan bağlantıları aracılığıyla Antalya'ya getirip burada pasaportlarına el koyduktan sonra erkeklere pazarladığı belirlendi. Kadınları uyuşturucuya alıştıran ve çocuklarını öldürmekle tehdit ederek erkeklere pazarlayan Cennet Ana ve çetesi, geceyi Organize Suçlar Bürosu'nda geçirdi. Çetenin, pasaportlarına el koyduğu yabancı uyruklu 13 kadın ile bir Türk anne de polis merkezinde ifade verdi. Erkeklere pazarlanan kadınlar, dün gece Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirildi.

Haberin Devamı

Çete üyeleri ise bugün sabah saatlerinde doktor kontrolü için Adliye'ye sevk edildi. Polis merkezinden çıkan çete üyeleri, görüntü alan gazetecilere küfür etti. Çete lideri Cennet Çınar, “Biz terörist miyiz? Gidin dağda askeri öldürenleri çekin. Biz fuhuştan geliyoruz. Ben fuhuş yaptırıyorum. Çıkınca 150 kadın daha getirip satacağım” diye bağırdı.

OĞLUNA 47 BİN EURO'LUK BMW ALMIŞ

Çete üyelerinin evlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız 2 tabanca ele geçirildi. Çete üyelerinin mal varlıkları incelenmeye alınırken, polis kayıtlarına yansıyan bir görüntü, fuhuştan elde edilen gelirin ne denli fazla olduğunu gözler önüne serdi. Bir hafta önce Cennet Çınar'ın adı açıklanmayan 19 yaşındaki oğluna 47 bin Euro'ya BMW otomobil hediye ettiği öğrenildi. Çok sayıda lüks otomobil ve ev, polis tarafından incelemeye alındı.

‘Örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve örgüt faliyeti kapsamında insan ticareti, fuhuş, fuhuşa aracılık ve yer temin etmek, tehdit, darp, hürriyeti kısıtlama, şantaj, uyuşturucuya alıştırmak, uyuşturucu kullanmak’ suçlamalarıyla ifade veren çete üyeleri, yarın mahkemeye çıkartılacak.

Haberin Devamı

POLİSİ DE AĞLATAN DRAM

Yapılan operasyonda kurtarılan 26 yaşındaki Türk kadın İ.S. ve Moldovalı N.K.'nın yaşadığı insanlıkdışı dram, polisleri de ağlattı. İ.S. poliste verdiği ifadede şunları anlattı:

“Ben eşimden ayrıldım. Ailem beni ayrıldığım için kabul etmedi. Ne yapacağımı bilmiyordum. Bir adam, 5 aylık oğlum A.'yı görünce bana acıdığını ve benimle evleneceğini söyledi. Ben de ona inandım. Beni alıp ‘Cennet Ana’ dedikleri ve akrabasının olduğunu söylediği bir eve getirdi. Cennet, eve gelen adamlarla ilişkiye girmemi istedi. Ben ne olduğunu anlayamadım. Kucağımda uyuyan oğlumu elimden alıp beni dövdü ve ‘Seni 6 bin YTL'ye satın aldım. Babamın hayrına mı aldım? Fuhuş yapacaksın. Yoksa çocuğunu öldürürüm, onu sana bir daha göstermem’ dedi. Beni de dövüp tehdit edip çocuğumu alıp gittiler. Oğlumu başka bir evde olduğunu söylüyorlar, bazen 1 saat bana gösteriyorlardı. Tam 6 ay boyunca beni erkeklere sattılar. Buraya gelmeden de 3 gün boyunca yemek vermediler ve sadece su içirdiler.”

Haberin Devamı

İ.S. ve oğlunun karnını doyuran polisler, genç kadın ve bebeğine, bebek bezi, süt ve kıyafet aldı.

Moldova uyruklu N.K. ise 6 yaşındaki oğlu Ş.K. ile birlikte polis tarafından kurtarıldı. N.K.'nın da oğlunu arada bir gördüğü, geri kalan zamanda genç kadına sürekli fuhuş yaptırıldığı öğrenildi. N.K. ve oğlu Ş.K., diğer 12 yabancı uyruklu kadın gibi sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.

KATALOG YAPMIŞ

‘Fuhuş yaptırmak’ suçundan çok sayıda kaydı bulunan Cennet Çınar, Kırgızıstan uyruklu 27 yaşındaki Aizat Mamyrbaeva'ya işkence yaparak fuhuş yapmayı kabul ettirdiği ve para karşılığında zorla erkeklere pazarladığı gerekçesiyle 4 akrabasıyla birlikte geçen yıl 17 Temmuz'da gözaltına alınmıştı. İnsan ticareti, fuhuş yaptırmak, alıkoyma, yaralama ve darp iddiasıyla suçlanan Çınar, jandarma tarafından gözaltına alındığı sırada Kırgız kızı tanımadığını iddia etmiş, evde arama yapan jandarma, Çınar'ın müşterilere göstermek için hazırlattığı, mankenlik ajanslarındakine benzer ve kızların seksi fotoğraflarından oluşan katalog bulmuştu. Kataloğu inceleyen jandarma, Kırgız kadın ile Çınar'ın yanyana fotoğrafını tespit etmiş, suçunu kabul eden Çınar bir süre cezaevinde yatmıştı.