Gündem Resmi E-devlet sayfasına nasıl giriş yapabilirim?

Resmi E-devlet sayfasına nasıl giriş yapabilirim?

04.10.2016 - 08:50 | Son Güncellenme:

PTT şubesine giderek alabileceğiniz şifre ile artık resmi e-Devlet sayfasına giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi adı altında da verilen her türlü işlemi kolayca yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi işte bu sayede bizlere çeşitli imkânlar sunar.

Resmi E-devlet sayfasına nasıl giriş yapabilirim

2008 yılında devletimizin online işlemleri internet üzerinden vatandaşlara sunmasından sonra gerçekleştirilen bir hizmet olan e-Devlet sistemi meydana gelmiştir. Kamu kurumlarında bulunan her türlü işlemi içerisinde barındıran bu sistem yıllar geçtikçe çok daha fazla işlem yapabilme kapasitesini arttırmıştır. Gerekli olan çalışmaların artışından sonra artık günümüzde büyük bir ilerleme kaydedilerek yapılan işlemlerin her biri bu sisteme taşınmıştır. Şuanda günümüzde artık belirli gruplara ayrılan işlemlerin her biri eğitim, sağlık, sosyal gibi başlıklar altında bu alanda vatandaşlara hizmet vermektedir.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşlar da artık gerçekleştirilen bu işlem kolaylığı sonucunda kurum binasına gitmeye gerek kalmadan hızlı bir şekilde bu sistemden yardım almaya başlamışlardır. İnternete erişimin oldukça kolay olduğu bu sisteme giriş ve de işlem yapımı oldukça kolaydır. Vatandaşların bir kamu kurumuna giderek bu tip işlemleri gerçekleştirmesi oldukça zordur. Örneğin bir kuruma gidilerek yapılması gereken bu işlem bizlerin zamanını alabilir. Uzun sıralarda işlem yapabilmek için beklemek oldukça zordur. İşte bu nedenle de günümüzde çok sayıda kişi artık kısa bir zaman dilimi içerisinde belirlenen bu sistemden yardım alabilir.

İnternet sistemi üzerinde yer alan bu işlemi gerçekleştirirken artık zaman kaybetmeyiz. İnternete olan erişimimizi sağladığımız her ortamda bu gibi işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. Kamu işlemlerinin hemen hemen hepsini içerisinde barındıran bu sistem sayesinde herkes kısa bir sürede sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilir. Artık bizler de bu sisteme giriş yaparak kolay bir şekilde bu çalışmalardan yararlanabiliriz. E-Devlet sistemi üzerinden yardım alabilmek için ise öncelikle bizlerin bu sisteme giriş yapması gerekir. Bu sisteme giriş ise oldukça kolaydır. Vatandaşların konforu yine bu ortamda düşünülerek kısa bir giriş işleminin yapılmasından sonra bizler sisteme giriş yapabiliriz.

Elektronik imza, mobil imza ve de e-Devlet şifresi ile giriş olmak üzere üç farklı giriş seçeneği sizlerin karşısında yer alır. Vatandaşların en aktif bir şekilde kullandığı giriş yöntemi ise e-Devlet şifresi ile giriştir. E-Devlet şifresi alabilmek için ise vatandaşların kimliklerine tanımlı olan şifre için postaneye gitmeleri yeterli olur. Postanelere gidilerek sadece iki lira işlemi ödeyerek kişiler sisteme giriş yapabilir. Sisteme giriş yaptığınız bu şifre sonrasında sistem tarafından otomatik şekilde yenilenecektir.

PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz şifre ile değiştirmeniz istenecektir. Bu basit işlemlerin arından e Devlet sistemi sizin kullanımınıza hazır hale gelecektir. Artık istediğiniz işlemin başlığını tıklayarak gerekli olan bu sistem üzerinden bizler de kendi gerekli olan bilgilerimizi sisteme girerek tek bir tuşla bu bilgilere ulaşabiliriz. Artık bu çalışmalardan da ne zaman istersek yararlanabiliriz.Girdiğiniz tüm bilgiler devletin resmi sayfasında olacağı için güvenilir bir şekilde bu işlemlerinizi yapabilirsiniz.