Gündem Sami Kohen’i anıyoruz

Sami Kohen’i anıyoruz

18.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi’nde 66 yıl boyunca yazı yazarak Türkiye dış haberciliğine damga vuran usta kalem Sami Kohen’i, vefatının ikinci yılında saygı ve sevgiyle anıyoruz.

Sami Kohen’i anıyoruz

İlk günden bu yana Milliyet’in serüvenine ortak olan Sami Kohen, 18 Ekim 2021 günü tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayata veda etmişti. Abdi İpekçi’nin davetiyle geldiği Milliyet’te 1954’ten itibaren diplomasi ve dış politika konularında haber ve yazılara imza atan Kohen, Türk basınını ilk kez dış haberler sayfasıyla tanıştırmıştı. Kohen, sadece Milliyet’e değil; Newsweek, Christian Science Monitor, The Guardian’ın yanı sıra pek çok yabancı haber kuruluşu ve basılı medyaya da yazılar yazmıştı. Uluslararası Basın Enstitüsü’nün yönetim kurulunda yer almış, 1989’da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Forumu gibi kuruluşlarda görev yapmıştı. Kohen, 2020’de “Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü”ne layık görülmüştü.

Haberin Devamı

Basın Müzesi’nde tören

Kohen için bugün Çemberlitaş’taki Basın Müzesi’nde saat 14.00’te bir anma töreni gerçekleştirilecek. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) düzenlediği Meslekte İz Bırakanlar toplantılarının 27’ncisinde açılış konuşmasını TGC Başkanı Turgay Olcayto yapacak. Moderatörlüğünü TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş’in üstlendiği toplantıya Sami Kohen’in kızı Jale Kohen Aldiş ve Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir konuşmacı olarak katılacak.

Basın Müzesi’nde Milliyet Gazetesi ile Kohen ailesinin bağışladığı anı eşyaları da sergilenecek.