Gündem Sansasyonel şarkıcı Lily Allen kimdir?

Sansasyonel şarkıcı Lily Allen kimdir?

27.05.2018 - 16:54 | Son Güncellenme:

Lily Allen, sansasyonel hayatıyla dikkatleri üzerine toplayan bir sanatçı. Kurallara karşı tutunduğu tavırlar ve sanatçı kişiliği ile oldukça renkli bir karakter. Peki Lily Allen kimdir, yaşı, boyu nedir? Lily Allen hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu yazıda okuyabilirsiniz.

Sansasyonel şarkıcı Lily Allen kimdir

Kendisi gibi ünlü bir aileden gelen Lily Allen, ünlü komedyen Keith Allen ve prodüktör Alison Owen’in kızıdır. 2 Mayıs 1985 yılında İngiltere’de dünyaya gelmiştir. Tam adı Lily Rose Beatrice Allen’dır. Lily’nin babası Fulham F.C. takımının taraftarıydı ve lakaplarından birinin ‘The Lilywhites’ olması sebebiyle kızının adını Lily koymuştur.

Haberin Devamı

Çocukluğu çok problemli geçen Lily’nin sürekli ev değiştirmesi ve bazı kötü davranışları sebebiyle fazlaca okul değiştirdiği bilinir. Küçükken ayrı bir bakıma ihtiyaç duyan Lily, çok da terbiyeli bir çocuk değildi. 13 tane okul değiştirmiş ve daha sonra verdiği bir röportajda, "Eğitim bazı insanlar için güzeldir fakat benim için değildir." sözleriyle o zamanlar yaşadığı sorunları dile getirmiştir.

Daha bebekken televizyon kariyerine adım atmıştır. 3 yaşındayken UB40 adlı bir grubun ‘The Yob’ klibinde oynamıştır. Lily Allen, yazdığı her şarkının bir öyküsü olduğunu belirtmiştir. Mesela kardeşi Alfie için Alfie adlı şarkısını yazmıştır. Ayrıca 2 kız kardeşi daha vardır, Sarah ve Rebecca.

2005 yılında kendi yazdığı şarkıları web sitesi MySpace’e yükleyerek dinleyici kitlesi sağlamak için büyük bir adım atmıştır. Sitenin ziyaret edilme oranları arttıkça Lily’de birçok insan tarafından keşfediliyordu. Ardından ‘The Observer’ a kısa bir ropörtaj veren Lily, popülerliğinin artışını izledi. Bunun üzerine ilk stüdyo kaydı olan ‘LDN’ ile BBC Radio One’a giriş yaptı.

Haberin Devamı

2006 yılına gelindiğinde ise artık müzik kariyeri resmi bir şekilde başlamıştır. İlk çıkarttığı ‘Alright, Still’ albümü ile birçok listenin üst basamaklarında yer almıştır. Özellikle "Smile", "LDN", "Littlest Things", "Shame for You" ve "Alfie" en sevilen şarkılarıdır.

2009 yılına gelindiğinde ikinci stüdyo albümü olan "It's Not Me, It's You" piyasaya sürülmüştür. Bu albümde de çıkış yakalayan Lily Allen dinleyenlerinin kalbine dokunabilmeyi başarmıştır.

Müzik kariyerinin yanında oyunculuğa da başlamıştır. "The Comic Strip Presents", "Elizabeth", "Saturday Night Live", "Lily Allen and Friends" ve "Neighbours" filmlerinde rol almıştır.

BMI, BRIT, Morgan ve Virgin Media gibi önemli organizasyonlarda ödül almış ve başarısını süslemiştir.